Az elektromos autók és a robotizálás is veszélyezteti a magyar autóipart

autógyártás, autóipar, beszállító, elektromos, kína, magyar, magyarország

Az elektromos autók elterjedése és az automatizálás akár már öt éven belül is negatívan érintheti a magyar ipart. Elsősorban a nagy autógyártók beszállítói hálózatának csökkentése és az élő munkaerő mérséklése jelentheti a legnagyobb veszélyt.

frankfurti autószalon, gsi sports tourer, insignia gsi, opel, sports tourer

gsi sports tourer

Elkészült a legdögösebb Opel

A Frankfurti Autószalonon állt a közönség elé a legkívánatosabb kombi Opel, az Insignia GSi Sports Tourer. A sportos puttyonos 210 lovas biturbó dízel vagy 260 lovas benzines turbómotorral lesz rendelhető, s egy Opel sem nyújt nála nagyobb vezetési élményt.

gyorsulás, rakéta, trike

rakéta trike

Fél másodpercet gyorsul a vízhajtású háromkerekű – videó

Gyermekkorunkban sokat játszottunk szódásszifonból készített rakétákkal, vizet öntöttünk az üvegbe és levegőt pumpáltunk bele egészen addig, amíg fel nem repült az égbe. Most is ezt látjuk, csak itt Newton harmadik törvénye lélegzetelállító gyorsulásban testesül meg.

grand cherokee, hennessey, jeep, trackhawk

trackhawk

A nap képe: egy pokolian erős Jeep

A gyártók folyamatosan tornásszák egyre feljebb és feljebb modelljeik teljesítményét. Itt van például a Jeep Grand Cherokee Trackhawk, amiben a Chrysler 707 lóerős Hellcat motorja dolgozik. A Hennessey Performance pedig rádobott még háromszázat.

bmw, bmw x5 m, g-power, typhoon, x5 m

750 lóerő

Vadállat BMW SUV a G-Powertől

Az erőteljes X5 M a BMW csúcs szabadidőautója, egyúttal a kategória egyik leglátványosabb képviselője. Egy kis szélesítéssel és nagy kerekekkel persze még férfiasabbá tehető, a macsó kinézet mellé pedig elkel néhány plusz lóerő is. Mondjuk összesen 750.

aventador s, aventador s roadster, lamborghini, roadster

menetszél

Megjött a Lamborghini Aventador S Roadster

A Frankfurti Autószalonon mutatkozott be a vadonatúj Lamborghini Aventador S Roadster, amely az egyetlen V12-es motorral szerelt szupersport roadster a planétán. Csupán 50 kilogrammal nehezebb a kupénál, így 3 másodperc alatt sprintel százra és megfutja a 350 km/órát.

cayenne turbo, porsche, porsche cayenne

szuper-suv

Elkészült a Porsche Cayenne Turbo

A Frankfurti Autószalonon ünnepelte világpremierjét a Cayenne új nemzedékének legerősebb tagja, amely menettulajdonságaival immár felveszi a versenyt a hagyományos felépítésű sportautókkal is.

alfa romeo, autós videó, autóverseny, giulietta, goodwood, oldtimer, vicces

Tökéletes reflex

Zseniálisat mentett az oldtimer Alfa vezetője verseny közben – videó

A Goodwoodi St Mary oldtimer kupa egyik felvonásában láthattak egy lélegzetelállító pillanatot a nézők, amikor egy piros Alfa Romeo Giulietta Ti igyekezett védeni pozícióját az őt kergetőtől, ám egy kanyarban megcsúszott. Ez után következett a csoda.

a nap képe, continental gt, off-road, tuning, új bentley

Értéktelen alakítás

A nap képe: Az apokalipszistúlélő Bentley Continental GT

Hiába alakították át egy TV-műsorban off-roaderré, kevesebb pénzért talált új gazdára egy internetes árverésen a rali Bentley, mintha meghagyták volna gyárinak. Pedig a vevő egy különleges négykerekűt kap átszámítva 14 millió forintjáért.

frankfurt, land cruiser, toyota, új land cruiser

terepes legenda

Újjászületett a Toyota Land Cruiser

A 65 éve kapható Toyota Land Cruiser sziklaszilárd hírnevet vívott ki magának. Páratlan off-road képességei miatt az autót sokan a világ legkeményebb és legmegbízhatóbb terepjárójának tartják. A modell pedig most kívül-belül megújult.