/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: A hegyen-völgyön átszökellő Nissan

2016. január 16. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

A japán márka a Montreali Nemzetközi Autószalonon mutatott be egy érdekes koncepciót. Egy X-Trail kerekeitől szabadultak meg a mérnökök, a helyükre pedig lánctalpakat szereltek, majd az egészet elnevezték Rogue Warrior Conceptnek.

Hasonlót láthattunk a népszerű francia autós filmsorozat – Taxi – harmadik részében, de már Ken Block is felszereltette Raptor TRAX pickupját azzal, amit legutóbb a Nissan játszott be.

A koncepció lényege, hogy a 122 centiméter hosszú, 76 centi magas és 38 centiméter széles talpakkal ott is képes elközlekedni a terepjáró, ahol már szinte semmi más nem. A sima (Európában X-Trail néven forgalmazott) Rogue átalakítása komoly mérnöki munkát igényelt, hisz egyaránt kormányozhatónak, fékezhetőnek és rugalmasnak kell lenniük a független lánctalpaknak.

Először is az ültetés helyett az emelés volt a kulcsszó, így immáron több mint 58 centire terül el a föld felett a különleges autó, míg akár 45 fokos havas emelkedőket is képes megmászni. A végsebesség így is 100 km/óra felett alakul – a fogyasztásról azonban már nem tudni.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/