Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: A koromgyáros Ford – videóval

2016. február 28. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Mit tesz az amerikai ember, ha a 7.0 literes V8-as szívó benzinmotor már nem elég? Szerez egy hasonló űrtartalommal bíró turbódízel aggregátot mindenféle fojtás és szűrő nélkül. Az alábbi, ’65-ös Ford Galaxie-ba például egy 5.9 literes koromgyár került 500 paripával.

A Greenpeace aktivistái minden bizonnyal könnyező szemekkel fogják csak megnézni az alábbi Ford Galaxie képeit és videóját, ugyanis az amcsi veterán V8-as benzinmotorját kidobták a kukába, helyette pedig kapott egy erősen átalakított Cummins sorhatos dízelt.

Az 1965-ben készült négykerekű motorterébe a 7.0 literes V8-as helyett egy 5.9 liter lökettérfogatú sorhatos turbódízel került, melyet 1995-ben gyártottak, ám teljes felújításon és alkatrészcserén esett át, így jelenlegi teljesítménye valahol 500 lóerő körül van.

A koromgyáros fekete szedán ráadásul eladó 21 750 dollárért, azaz mintegy 6 millió forintért, amibe az átalakított motoron kívül erősített váltó és optikai tuning is beletartozik, azonban a részecskeszűrőt alighanem hiába keresnénk, sőt a katalizátorról is le kell mondanunk, helyette marad a mindent beborító korom környékünk riogatására.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Még nem érkezett hozzászólás.

A nap képe

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!