/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: A Lamborghini 290-nel száguldó motorcsónakja – videóval

2017. június 27. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Az olasz autómárka Aventador SV modellje által ihlette MTI G6 speedboat épp olyan felszerelést és színeket kapott, mint az utcák királya: zöld színben pompázik, légbeömlők és sportülések kerültek bele. Ja, és végsebessége 290 km/óra…

A Lamborghini Aventador SV Roadster modellje a modern utcai autók egyik legvadabb megtestesülése: 6.5 literes V12-es szívómotorja 750 lóerőt teljesít, amivel 2,8 másodperc alatt katapultál 100 km/órára, s meg sem torpan 350 km/óráig.

Egy ilyen modell sokakat megihlet, így szinte nem is csoda, hogy a motorcsónakok koronázatlan királyát, egy 16 méter hosszú MTI G6-ost alakítottak nemrégiben az olasz bikához hasonlóvá, s a két csodát most együtt árulják.

A közös zöld szín csak a jéghegy csúcsa, de a kormányok, a sportülések is egyforma kinézetűek, valamint szénszálas műanyag alkatrészek és a légbeömlők egyaránt megtalálhatók mindkét járművön, sőt, még a fényszórók is.

Egy dologban viszont különböznek, sőt, felülmúlja négykerekű testvérét a szélvészgyors ladik: Mercury versenymotorja 91-es oktánszámon 1350 lóerőt, versenybenzinnel viszont 1550 paripát teljesít. Ezzel 290 km/órás tempó elérésére képes, amit a kapitányon kívül öt további utas élvezhet.

Külön érdekesség, hogy míg a csónak elkészítéséhez két évre és 2,35 millió dollárra volt szükség, most együtt 2,199 millió dollárért (609 millió forintért) lehet bárkié – aki a megfelelően hajózható víztömeg közelében lakik, ugyanis a Dunán vagy a Balatonon aligha lehetne használni a szuperladikot, nem beszélve a Lamborghini és a magyar utak viszonyáról. Egy kis nyálcsorgatásnak két videót is rendelkezésünkre bocsátottak az érintettek:

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/