/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: A legigényesebb Porsche 959 másolat

2017. március 14. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Vannak azok a nagyon rosszul sikerült replikák, melyekről oldalakat lehet írni, és léteznek azon fajta újjáélesztések, melyek egy ikonikus modellt idéznek meg az azonos gyártó másik terméke átalakításának segítségével. Itt ez a 911-esből épített 959, és milyen jó lett!

Általában megmosolyogtatják az embert a Pontiac, Toyota, Ford és egyéb mindennapi emberek számára könnyen hozzáférhető, használt négykerekűkből létrehozott sportkocsi-másolatok, melyek általában kívül kifejezetten aránytalanok, belül pedig borzasztóan puritánok. De léteznek ésszel és több pénzből létrehozott munkák, amiket aztán az autós társadalom is könnyen megemészt, sőt, akár meg is szeret.

Ilyen lett az alábbi képeken látható, 1983-as Porsche 911 Super Carrera modellből létrehozott 959-es autócsoda, ahol persze könnyebb dolga volt a projekt kivitelezőjének, hisz utóbbi ritkaság gyakorlatilag a 911 továbbfejlesztett megvalósulása volt, persze műszakilag sokkal komolyabb alapokon nyugodva.

Így hiába keresnénk összkerékhajtást, két turbófeltöltőt, ezekről le kell mondanunk, ahogy a 320 km/óra feletti végsebességről is, ám a laikusokat könnyedén becsaphatjuk, külsőre ugyanis megszólalásig hasonlít a rekorder négykerekűre.

Az átalakított 911-es egyébként tökéletesen működik, így várhatóan 25 és 30 ezer dollár (7,25-8,7 millió forint) körüli összegért cserébe válthat gazdát a hamarosan esedékes Fort Lauderdale-i árverésen. Ez töredéke egy valódi 959-es értékének, hisz legutóbb 1,25 millió dollárért (mintegy 362 millió forintért) értékesítettek egy szép állapotú, használt példányt.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/