/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: A mindenes Porsche 911

2017. augusztus 11. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Ha valaki szeretne egy olyan Porschét, amely egyaránt jól érzi magát aszfalton és földúton, akkor ez az 1978-as 911 Safari lehet a megfelelő választás 16 collos felnikre szerelt terepgumikkal, 3.2 literes 250 lóerős boxermotorral és férfias kiállással.

Ha manapság az ember olyan Porschére vágyik, amit nem csak aszfalton nyúzhat, hanem mondjuk a Balaton felvidékének dimbes-dombos, változó minőségű útjait is gond nélkül képes abszolválni, akkor a Cayenne-en kívül nem igazán van más lehetőség. De ki mondta, hogy régebben ne lettek volna vad stuttgarti járgányok?

Itt van például ez az 1978-as, terepjárásra is alkalmas, átépített 911 Carrera SC, amely teljesen olyan, mint a gyár által ’60-as, ’70-es és ’80-as években ralizásra és egyéb mostoha versenyekre készített és kiadott Safari modellek. Ezekkel több neves versenyt és szériát nyert a gyártó (például az 1984-es Párizs-Dakar vagy az 1968, ’69, ’70 és ’78-as Monte Carlo ralik). A szóban forgó autót Dr. Erik Brandenburg rali specialista készítette (f)el, hogy ezzel állítson emléket annak a 911-esnek, amelyet a 2007-es Transsyberia Rally-n vezetett.

Ami a hajtást illeti, egy 3.2 literes hathengeres boxermotor teljesít szolgálatot egy spéci váltón keresztül a hátsó kerekeket csatába küldve. Hogy a tapadással se legyenek bajok, a 16”-os Fuchs felnikre hatalmas Hankook terepgumikat szereltek, amik miatt a kerékíveket is megnövelték és kiszélesítették, az új gátlóknak és rugóknak köszönhetően pedig sokat javult a menetkomfort.

A legjobb, hogy miközben megerősítették és lemezekkel vértezték fel az alvázat, megmaradtak olyan extrák, mint a tetőablak vagy a kényelmesebb gyári ülések és a rádió is. A fényezéssel se bíbelődtek sokat, az ezüst alapra került pár fekete matrica. A spéci 911-esben jelenleg 88 ezer mérföld van, s potom 129 900 euróért (39,6 millió forintért) hajlandó is megválni tőle jelenlegi tulajdonosa – ennyiből azért már nem egy Cayenne elvihető és átalakítható akár…

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/