/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: a démon hátulról

2017. január 28. 07:00   |   Autoblog
címkék:  

A Dodge még az SRT Hellcat modelleknél is erősebbet főz boszorkánykonyhájában. Áprilisban bemutatja a Hellcatnél is durvább Challenger SRT Demon modellt, amelyről a leleplezésig minden héten kedvcsináló videót tesz közzé az interneten. Most megérkezett az autóról az első kép, amely a világon először, szériában drag abroncsokat kap.

2018-dodge-challenger-srt-demon-1

A Dodge két évvel ezelőtt a 707 lóerős Challenger SRT Hellcat és Charger SRT Hellcat modellekkel lesokkolta a világot, s most ismét feljebb emeli a lécet. Piacra dob egy, a Hellcat modelleknél is elvetemültebb Demon kivitelt, amelyet a 6,2 literes kompresszoros V8-as aggregát tovább doppingolt verziója hajt majd.

Tudjuk, hogy a Demon, akárcsak a Hellcat megmarad hátsókerék-hajtásúnak, cserébe az autópiacon először gyárilag gyorsulási versenyzéshez is alkalmas drag gumikkal szerelik fel, elöl és hátul 315/40/18 méretben. A Nitto NT05R abroncsokat kifejezetten az SRT Demonhoz fejlesztették ki és 11 col széles felnikre feszítik.

2018-dodge-challenger-srt-demon-2

A Challenger SRT Demon teljesítményét egyelőre homály fedi, de feltöltött V8-asa biztosan többet présel ki magából 707 lóerőnél és 881 Nm nyomatéknál. A Hellcat modellek 3,6 másodperc alatt gyorsulnak százra és elérik a 320 km/órás végsebességet, a náluk 91 kilogrammal könnyebb Demon akkor szuper-sportkocsi territóriumba fog lépni.

A Dodge Challenger SRT Demon az áprilisi, New York-i Nemzetközi Autószalonon áll a közönség elé, addig viszont minden héten kapunk belőle némi ízelítőt.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/