/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: a Fiat tanulmány inspirálta Pagani

2017. december 15. 11:35   |   Autoblog
címkék:  

Az egyedi megrendelésre készült Zondák után eljött a Huayra modellből készült különlegességek kora. A Pagani a Garage Italia Customs-szal összefogva alkotta meg ezt az egyedi Huayrát, amihez egy 1954-es Fiat tanulmányautó, a Turbina szolgáltatta az inspirációt.

A két autó leginkább a piros-fehér festésében hasonlít egymásra, és amíg a Turbina koncepcióban gázturbina szolgáltatta a hajtóerőt, addig a Huayrában 12-hengeres turbómotor dohog. A Turbina erőműve egyébként 22 ezres fordulatszámon 300 lóerőt tudott leadni és a becslések szerint 250 km/óráig tudta gyorsítani a járművet. A Turbinához kötődik egy világrekord is, 30 éven keresztül a személyautók mezőnyében ő rendelkezett a legalacsonyabb légellenállási együtthatóval (Cd 0.14).

Visszatérve a Huayra Lampóhoz (olaszul villám), a szupersportautó frissen fejlesztett, alumíniummal ötvözött szénszálas szövetanyagot visel, ami még inkább érvényesülni engedi a színeket. A karosszérián emellett számos helyen felfedezhető az olasz trikolór, villámmotívumok és csíkok formájában. A régi Fiat logó arany színárnyalata a felniken köszön vissza.

A Lampo egyébként sem egy normál kivitelű Huayra, hanem egy Tempesta csomaggal felvértezett példány, egyedi aerodinamikai elemekkel.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/