/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: a gyári tuningos Lexus kupé

2017. augusztus 17. 10:00   |   Autoblog
címkék:  

A japán TRD, a Lexus gyári tuning-megoldásainak szállítója bemutatta a már Magyarországon is megtekinthető Lexus LC-hez készült tuning kiegészítőket. A TRD módosításai elsősorban a karosszériaelemeket érintik, és mindkét modellváltozathoz – Lexus LC 500 és a Lexus LC 500h – megrendelhetők.

Az első spoiler 1240 dollárba, az oldalsó küszöbborítás 985 dollárba, a hátsó diffúzor és az oldalsó spoilerek ugyancsak 1240 dollárba kerülnek, míg a hátsó spoilerért 800 dollárt kérnek. A csomag legdrágább tétele a 21 colos, kovácsolt felni készlet, mely több mint 6000 dollárba kerül – igaz, ebben már a mesterien megmunkált rögzítőcsavarok is benne vannak. A fényképeken látható fekete Lexus LC a teljes optikai csomaggal brutálisan jól néz ki, azt viszont még nem tudjuk, hogy a gyakorlatban mekkora haszna van a kiegészítőknek.

A Lexus hivatalos márkakereskedőinél megrendelhető elemekre hároméves teljes körű garancia vonatkozik, a járműre való felszerelésük napjától számítva.

A már Magyarországon is elérhető Lexus LC motorja egy 5 literes, 477 lóerős, 540 Nm maximális nyomaték leadására képes V8-as motor. A váltómű tízfokozatú automata, a nulla-százas gyorsulás pedig mindössze 4,4 másodpercig tart. Az ár? 29 millió 500 ezer forinttól elvihető.

Pontosan ugyanennyiért környezettudatosabb alternatívát is kínál a Lexus: az LC500h fedélzetén egy 3,5 literes, hathengeres benzinmotor és egy 179 lóerős villanymotor párosa biztosít közel ugyanilyen dinamizmust, fele ekkora környezeti terhelés mellett.

A 359 lóerő összesített teljesítményű hajtásláncnak 4,7 másodpercre van szüksége, hogy százas tempóra gyorsítsa az autót, szabványos átlagfogyasztása pedig mindössze 6,4 l/100 km. Nem csoda, hogy Európában minden három eladott Lexusból kettő hibrid hajtást kap – a nyugat-európai vevők pedig szinte kizárólag (99%) benzin-elektromos hajtású Lexust vásárolnak.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/