/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: a jövő Lamborghinije

2017. november 14. 17:25   |   Autoblog
címkék:  

A villamosítás bizony az olyan patinás sportkocsigyártóknál is a továbbfejlődés egyik útja, mint a Lamborghini. Az olasz gyártó a Massachusetts Institute of Technology-val karöltve képzelte el, hogy milyen lenne a jövő szupersportautója. Zéró emissziós és rendkívül izgalmas.

A Lamborghini Terzo Millenio tanulmány a következő évtized formatervezési és technológiai megoldásait találgatja, miközben hozza a Lamborghiniktől megszokott lélegzetelállító menetteljesítményeket és felkorbácsolja az érzelmeket. A jövő szupersportkocsi rajongóinak készült.

A Terzo Millenio öt területen kíván újat hozni: az energiatárolási rendszerek, az innovatív anyagok, a meghajtó rendszerek, a formatervezés és az érzelmek területén.

Egy kompromisszummentes villanyhajtású sportautónál mindenekelőtt szükség van az energiatárolási rendszer forradalmasítására; a hagyományos akkumulátorokat ezért szuperkapacitorokkal váltanák ki. Ezek a nagyteljesítményű egységek képesek párhuzamosan leadni és kinyerni az elektromos energiát, miközben az élettartamuk jóval hosszabb, mint a ma használatos telepeké.

Újfajta anyagokkal, a Lamborghini esetében olyan szénszál erősítésű műanyaggal is kísérleteznek, amely saját struktúráját is képes lenne monitorozni, tehát felfedezné az egyes repedéseket és zúzódásokat. Ha ilyet találna, elindulna az önjavító folyamat, mikroszkopikus csatornákon keresztül áramló kémiai adalékanyagokkal.

A Terzo Millenióban négy kerékagy villanymotor dolgozna, négykerék-hajtást valósítva meg. A megoldás előnye, hogy nagy szabadságot ad a formatervezőknek és az aerodinamikával foglalkozó mérnököknek. Éppen ezért tökéletes aerodinamikával rendelkező karosszériát lehetne kialakítani, a Lamborghini által szabadalmaztatott Forged Composite technológiával, az utascellában összesen két üléssel, a versenyautók stílusában.

Az elképesztően lapos és széles Terzo Millenión megfigyelhető néhány újfajta stilisztikai megoldás is, amelyeket a következő szériagyártású Lamborghinikre is lassacskán átültetnek majd. Ilyen például a tipikus Y-alakú fényminták evolúciója, amelyek még drámaibb megjelenést adnak az autónak. A bent ülők pedig életre szóló élményeket szerezhetnek majd a villanymotorok azonnali reakciókészsége, a dinamikusan változó nyomatékelosztás és karosszériamozgás szabályzó rendszer által. A tökéletes aerodinamika és a könnyűszerkezetes felépítés a villanyautók mezőnyében sohasem tapasztalt hosszanti és keresztirányú dinamikát fog eredményezni.

A cockpit is tartogat meglepetéseket, az autonóm vezetési szimuláció ugyanis egy virtuális oktató segítségével képes végigvezetni a pilótát különböző versenypályákon, mint például Imola. A sofőr utána átveheti a volánt, és egy virtuális „szellemautót” követve nekivághat az aszfaltcsíknak.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/