/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: a kombi Aston Martin

2017. április 28. 12:50   |   Autoblog
címkék:  

Kevesen tudják, de az Aston Martin története során épített kombit is, igaz csupán három darabot, mindet egyedi megrendelésre. Ez a zöld V8 Sportsman Estate egyike a háromnak, s hamarosan árverésre megy, ahol akár 450 ezer dollárt is megadnak majd érte.

Ez az egyedi Sportsman Estate normál V8 Coupéként hagyta el a newport pagnelli gyárkaput, két svájci testvér megrendelésére kapott egyedi, kombi felépítményt 1996-ban. A testvérek kedvelték a brit gép sportos természetét, de hiányolták belőle a praktikumot, ezért felkérték a gyárat, hogy készítsen belőle kombi változatot.

A hajtáslánc maradt a régiben, elöl egy 5,3 literes szívó V8-as dohog 330 lóerővel, amely 7 másodpercnél jobb nulla-százas sprintet és 257 km/órás végsebességet szavatol. A motorhoz automataváltó társul.

Az autóra nagyon vigyáztak, karbantartásáról az Aston Martin Works gondoskodott, így a brit versenyzöld, zöld bőrrel kárpitozott és diófa berakásokkal rendelkező kombi jelenleg tökéletes állapotnak örvend. Az erőforrás is felújításon esett át, s összesen csupán 21 ezer kilométert futott.

Az Aston Martin V8 Sportsman Estate most új gazdát keres, május 13-án kalapács alá kerül a Bonhams aukcióján. 380-450 ezer dollárért kelhet el, ami több mint 100 millió forint, de egy ilyen ritkaság esetében nem indokolatlan.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/