/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: a Lexus LS hibrid

2017. február 15. 07:00   |   Autoblog
címkék:  

Nemrég mutatkozott be a Lexus új zászlóshajója, 3,5 literes ikerturbós V6-os benzinmotorral. Az LS 500 után pedig a hibrid verzió is színre lép, amely az LS 500h típusnevet kapja. A márciusi Genfi Autószalonon ünnepli a világpremierjét.

ls-500h-02-stu-dh-2017hires

A legnagyobb Lexus 500-as modellváltozatban lépett a nemzetközi porondra, ám a várakozásokkal ellentétben nem V8-as, hanem V6-os erőforrást találunk a motorházteteje alatt. Igaz, két turbófeltöltővel megtámogatva, így a menetteljesítmények semmivel sem maradnak el a korábbiaktól, sőt. Az egység 421 lóerőt ad le, így körülbelül 4,5 másodperc elegendő a százas tempó eléréséhez.

A Genfi Autószalonon a japán prémium márka elővezeti a várhatóan nagy érdeklődésre számot tartó LS 500h kivitelt, ami gyengébb lesz a korábbi, 439 lóerős LS 600h-nál, ám ennek ellenére nem lesz okunk panaszra. Az LS az LC kupéval osztozik a padlólemezen és a hajtásláncon, így valószínűleg a luxusszedánba is az LC 354 lovas hibrid meghajtóegysége kerül be. A belsőégésű motor egy 3,5 literes szívóüzemű V6-os, melynek munkáját villanymotor segíti. Az LC 500h gyorsulása 5 másodperc körül van, így az LS 500h sem lesz lassú autó.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/