/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: a múzeum legöregebb 911-ese

2017. december 28. 10:40   |   Autoblog
címkék:  

A stuttgarti Porsche Múzeum legfrissebb tagja az egyik első sorozatgyártású 911-es modell, amely még 901-es típusmegjelöléssel készült. A múzeum egy pajtából vásárolta meg és aprólékos munkával, három év alatt gyári állapotúra restaurálta. A csodaszép piros sportkocsi már a múzeumban áll és április 8-ig megtekinthető.

A Porsche a 356-os utódját 901 típusnéven szerette volna bevezetni a piacra, ám hetekkel a sorozatgyártás megkezdése után védjegy vitába keveredett a Peugeot-val, és kénytelen volt 911-esre átnevezni modelljét. A három évvel ezelőtt fellelt piros kupé egy 1964 őszi, az első hetekben készült 901-es példány, egészen pontosan az 57. A Porsche gyári gyűjteményében eddig nem volt ilyen ritkaság, ezért ma a múzeum egyik ékköve.

A piros kupéra egy német tévéstáb bukkant rá egy másik példánnyal együtt egy pajtában. A Porsche Múzeummal felvéve a kapcsolatot kiderült, hogy az egyik a 300.057 sorozatszámú 901-es, még a 911-es korszak előtt készült. A Porsche úgy döntött, mindkét autót megvásárolja és ezzel nagy lyukat töm be történelmi gyűjteményében.

Az öreg 911-es siralmas állapotban volt, sohasem próbáltak az állapotán javítani; a múzeum specialistáinak így lehetőséget adott arra, hogy a lehető legautentikusabb formában alkossák újra. A rozsdaboglyát három év alatt hozták eredeti állapotába, egyes karosszérialemezeket másik korabeli autóktól kölcsönözve. A motort, az erőátviteli berendezéseket, az elektronikát és a belső teret is hasonlóképpen javították meg. A restaurálás azért tartott három évig, mert a mesterek igyekeztek az eredeti alkatrészeket megtartani, mintsem kicserélni. S mindez meg is látszik a végeredményen. Az ötven éves 911-es csodálatosan mutat.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/