/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: Az egymillió kilométert futott Pagani

2015. november 27. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

La Nonna, vagyis „a nagymama” névvel illette első, 1998-ban készült Zonda modelljét a Pagani, ugyanis nem kevesebb, mint egymillió kilométert tekert a cég órájába tesztelések során. Bár ereje mára csekélynek számít, az egész gyár sikerét ez a modell alapozta meg.

Kiállítja első konfigurációs Zonda modelljét a Pagani a cég olaszországi gyárában. A C12 a La Nonna kiegészítő nevet kapta.

Az 1998-ban készült négykerekűt nem véletlenül tisztelték meg a nagymama jelzővel, ugyanis órája átlépte az egymillió kilométeres futásteljesítményt, mellyel biztosan minden idők legtöbbet használt Paganija lett.

Bár erejéről mai szemmel nézve egy nem túl erős 6.0 literes M120 kódnevet viselő motor gondoskodik 394 lóerővel, így is megfutja a 330 km/órás tempót. Egyébként később megjelent a C12-S, melyben már egy 7.0 literes szívó V12-es dolgozott és ez is kellőképp sikeresnek bizonyult.

A szóban forgó autót a cég alapítója, Horacio Pagani hatvanadik születésnapjára teljesen restaurálták, így tökéletes állapotnak örvend, azonban sokat már nem terveznek futni vele, mert a nemrég elkészült gyári múzeumba kerül, hogy innen hirdesse, miből lett napjaink egyik legdurvább sportautó márkája.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/