/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: Az egymilliomodik Porsche 911

2017. május 12. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Bármilyen hihetetlennek tűnik, a Porsche legendás sportautója 54 évnyi gyártást követően nemrég elérte az egymilliós összdarabszámot, ráadásul ezek közül több mint 700 ezer példány még mindig az utakon van. Ez a zöld modell lett a jubileumi darab.

Nem sok sportautó modell mondhatja el magáról, hogy már egymilliót készítettek belőle (bár vannak ilyenek, mint például a Chevrolet Corvette vagy épp a Mazda MX-5), de a Porsche 911-ese eme büszke tárbor résztvevőjévé vált, miután egy zöld ünnepi példány az egymilliomodik gyártósorról legördült darab lett.

Az Ír Zöld modell olyan klasszikus jegyekkel emlékezik meg az ikonikus eredeti 911-esről, mint a különleges felnik, az arany színű feliratok, vagy épp a faberakás és a messziről felismerhető kárpitozás. A mérföldkő modell hamarosan megkezdi világkörüli turnéját, hogy végül a Porsche Múzeumban megpihenjen.

Külön érdekesség, hogy ilyen hosszú idő és ekkora darabszám ellenére is a modellek 70%-a még mindig az utakon futkorászik, illetve csak tavaly 32 365 darabot értékesített a Porsche a 911-esek különböző variánsaiból világszerte. Gratulálunk neki!

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/