/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: az elektromos hajtású klasszikus Mini

2018. március 28. 11:20   |   Autoblog
címkék:  

A MINI az örök klasszikus rendkívüli kiadásával készül a 2018-as New York-i Nemzetközi Autószalonra (március 30. – április 8.). Bemutatja a klasszikus Mini károsanyag-kibocsátástól mentes változatát.

A klasszikus Mini hálózatról tölthető változata a világ közkedvelt kisautójának legendás megjelenését és a holnapok nagyvárosi mobilitásának iránymutató hajtáslánc-technológiáját egyesíti. Az egyedülálló világpremierrel a MINI egyértelmű állást foglal az innovatív, zéró emissziójú járműtechnológia térnyerésére irányuló nemzetközi törekvés mellett, miközben hamisítatlan stílusjegyekkel jelzi, hogy a brit prémiumgyártó által fémjelzett egyedi megoldások a jövőben is a márka meghatározó szimbólumai maradnak.

A klasszikus Mini hálózatról tölthető változata egy korszakokon átívelő, képzeletbeli utazás szüleménye, amelynek értelmében a klasszikus modell karakterét újabb és újabb, egyre modernebb műszaki megoldásokkal ruházzák fel. A XX. század második felének eredeti kisautója ezzel a környezettudatosság és a hosszú távon fenntartható mobilitás jelenben íródó jövőképének kerekeken guruló nagykövetévé avanzsált.

A tisztán elektromos meghajtással felszerelt klasszikus Mini minden tekintetben megőrizte egyediségét: a rendkívüli kiadás műszaki alapját a klasszikus Mini Cooper egyik utolsó, gondosan megőrzött példánya adta. A vörös karosszéria-fényezést fehér tető és karakteres motorháztető-csíkok egészítik ki, az eredeti márkaemblémák és keréksapkák helyére pedig citromsárga MINI Electric logók kerültek.

A klasszikus Mini zéró emissziójú változata nem csupán megjelenésében, de menettulajdonságait tekintve is hű maradt a márkához. Az elektromotor azonnali teljesítmény-leadása ráadásul új dimenzióba emeli a legendás kisautóra oly jellemző, gokartosan agilis vezetési élményt, amely világszerte osztatlan népszerűséget szerzett a brit prémiumgyártó eredeti modelljének.

A hosszú távon fenntartható mobilitás területén a MINI nem csupán a BMW Group háza táján, de az iparágon belül is úttörőnek számít. 2008-ban a gyártó bemutatta a tisztán elektromos MINI első hírnökének tekinthető MINI E modellt, amelynek hatszáz tesztpéldányát valós körülmények közepette, hétköznapi használatban tették próbára az ügyfelek. Az egy évtizeddel ezelőtt felhalmozott tapasztalatok alapvető információkkal szolgáltak a BMW i3 tisztán elektromos kompakt kifejlesztése során, a 2013-ban leleplezett újdonság pedig évről évre egyre több rajongó és ügyfél tetszését nyeri el.

A világ nagyvárosainak közúti forgataga pedig hamarosan egy zéró emissziójú, tisztán elektromos meghajtású MINI modell piaci premierjét ünnepli, amelyet a hamisítatlan kisugárzás, az egyedülálló stílus és a vezetés abszolút élménye jár át. A MINI a 2017-es Frankfurti Autószalonon mutatta be a MINI Electric tanulmányautót, amelynek elsődleges küldetése volt, hogy irányt mutasson a márka első tisztán elektromos meghajtású modelljének. Az újdonság világpremierjét pontosan a klasszikus Mini megszületésének hatvanadik jubileumán, 2019-ben tartja a gyártó. A háromajtós MINI műszaki alapjaira épülő, károsanyag-kibocsátástól mentes modell már a fejlesztési munkálatok hajrájában jár, sorozatgyártása első ízben a brit prémiumgyártó oxfordi üzemében kezdődhet meg jövőre.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/