/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: az évtized Golf GTI-je

2017. május 24. 12:15   |   Autoblog
címkék:  

Megnyitotta a kapuit a GTI-Találkozó az ausztriai Wörthi-tónál. Az eseményre készült gyári Volkswagen tuningautók legizgalmasabbja pedig ez a Golf GTI First Decade modell, ami a tizedik a Volkswagen gyakornokok által épített járművek sorában. A különleges GTI-be 420 lóerős turbómotort, s most első ízben villanymotort is építettek.

A Golf GTI First Decade-et kevesebb, mint 9 hónap alatt építette 13 ipari tanuló. A kocsi orrában a 2 literes TSI turbómotor 420 lóerőre felhúzott változata lapul, míg a hátsó tengelyen egy 48-voltos, 12 kW kapacitású villanymotor kapott helyet, amely a hátsó kerekeket hajtja. A két erőforrás együtt vagy külön-külön is képes mozgatni az autót, előbbi esetben a kocsi összkerékhajtású lesz. A hátul elhelyezett két akkumulátort fékezéskor és lassításkor is tölti a rendszer.

A Golf GTI First Decade Atlantic kék metál színben pompázik, az ajtókra és az oldallemezekre azonban selyemfényű óceánkék fóliát vittek fel. Ezen kívül a karosszérián hosszában kék krómfólia is húzódik. A GTI emellett extra 20 colos kerekekkel és Clubsport hátsó légterelővel gazdagodott. A fekete mb-Design görgők középső részét óceánkékre festették.

Az utastérbe elektromosan állítható, masszázsfunkciós sportüléseket szereltek. A nappabőr/Alcantara kárpitozású székeken kék kontrasztvarrást alkalmaztak, emellett az utastér számos pontján kék díszítésekkel találkozunk. A hátsó üléseket kivették, helyüket és a csomagtartót is nagyteljesítményű audiorendszer foglalja el. A 11 hangszóróból és egy mélynyomóból álló rendszer teljesítménye 1690 watt. Az elektromos hajtás részegységeit és az akkumulátorokat egy karbon padlólap alá költöztették.

A First Decade építésénél a 18-23 éves diákok digitális technológiákat használtak; tableten rajzoltak, egyes komponenseket pedig CAD szoftverrel terveztek és 3D nyomtatással hoztak létre.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/