/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: az új Mazda MX-5

2014. szeptember 04. 10:15   |   Autoblog
címkék:  

A Mazda ma reggel, helyi idő szerint hajnali 3 órakor mutatta be az új MX-5-öt Barcelonában egy különleges rendezvény résztvevői számára. A leleplezés egy időben történt két másik helyszínen, Japánban és Amerikában is. A 4. generációs modell, mely a Kodo – A mozgás lelke formanyelv következő képviselője, érkezését nagy lelkesedéssel fogadták. Az új MX-5 Magyarországon 2015-ben lép piacra.

Az új MX-5 az első hátsókerék-hajtású Skyactiv modell, mely speciálisan erre az autóra hangolt Skyactiv-G benzinmotorokkal érkezik. Tömegét 100 kg-mal csökkentették elődjéhez képest, súlypontját alacsonyabbra helyezték, így még inkább érezhető benne a Jinba Ittai, a ló és lovas egységének lényege, amely annyira jellemző a Mazda ikonikus roadsterjére.

A súlycsökkentés eredményeként a 4. generáció könnyen hasonlítható az eredeti modell tulajdonságaihoz, amely új kategóriát teremtett és forradalmasította a kétüléses, könnyű építésű sportautók piacát, mikor 1989-ben bevezették. Az elmúlt 25 évben több mint 947 000 darab gördült ki a gyárból, így az MX-5 még mindig tartja Guinness Világrekordját, mint a legnagyobb darabszámban eladott kétüléses sportautó.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/