/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: Benzinmotoros Datsun gyerekautót restaurált a Nissan

2015. március 30. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Egy teljes funkcionalitással rendelkező, benzinmotoros Datsun Baby miniautót restaurált az egykoron azt készítő Nissan. A rendes autók méretének nagyjából felére csökkentett négykerekűt a gyerekeknek szánta a cég a 60-as években.

Bizonyára sok fiú álmodozott arról fiatalon, milyen jó lenne autót vezetni. Erre a japán gyermekeknek meg is volt a lehetősége a 60-as években, ugyanis a Nissan épített számukra pár teljesen működő miniautót, melyeket egy Tokióhoz közeli vidámparkban tehettek próbára.

A száz példányszámot megélt Datsun Baby egy gyerekeknek készült kicsi kocsi volt, melynek segítségével a csemeték már korán megismerkedhettek az autóvezetés velejáróival. A szerencsés japán kölykök a Kodomo no Kuni parkban próbálgathatták a 200 köbcentis benzinmotorral szerelt, kétüléses járműveket. A kisautók fejlett, független futóművet, rendes világítási rendszert és automataváltót kaptak, melynek segítségével képesek voltak elérni akár a 30 km/órás – limitált – haladási sebességet is.

A most restaurált, századik gyártási számot viselő példányt a Nissan nemzetközi főhadiszállásán, Yokohamában állítják ki születésének ötvenedik évfordulóját ünnepelve.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/