/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: egy gyönyörű amerikai klasszikus

2017. január 04. 12:30   |   Autoblog
címkék:  

Az 1953-ban megjelent Corvette C1 minden idők egyik legszebb autója, s az autótörténelem egyik ikonikus alakja. A vászontetős járművet fehér karosszériával és piros belsővel képzeljük magunk elé, s valóban, ilyen színkombinációban a legelterjedtebb. Egy maroknyi autó azonban csodálatos rézvörös színt és bézs belsőt kapott, mint ez az 1955-ös példány.

A Corvette C1 1953-55 közötti gyártott első szériájából készült a legkevesebb, ezeket a kocsikat még kizárólag kézi munkával szerelték össze. A gyártás első évében csupán 300 darab készült és mindegyik fehér külső színt kapott, amihez piros belsőt társítottak. 1954-ben felfutott a termelés, 3640 autó készült, s a Polo fehér fényezés mellett már kéket, pirosat és feketét is lehetett választani.

1955-ben a Chevrolet tovább bővítette a színválasztékot és új fejlesztésű, 4,3 literes small block V8-as motorját is elérhetővé tette az autóban. Összesen 700 C1 hagyta el abban az évben a gyárkaput, s közülük 15 Corvette Copper fantázianevű rézvörös fényezést kapott, bézs belső térrel párosítva. A képeken látható, tökéletesen felújított példány is ilyen, 4,3 literes 195 lovas motorral és 2-fokozatú Powerglide automataváltóval.

Lélegzetelállítóan szép autó, amely új gazdát keres. Február 8-án, az RM Sotheby’s Rétromobile párizsi árverésén kalapács alá kerül.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/