/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: egy különleges Mazda hibrid

2017. január 29. 07:00   |   Autoblog
címkék:  

Aki figyelemmel kíséri a drift szcénát, biztosan hallott már az új-zélandi Mad Mike Whiddettről, aki bolygódugattyús motorral szerelt Mazdákkal versenyzik. Rajonganak érte és egyedi építésű autóiért, amelyek közül a Madbul nevű RX-7 a leghíresebb, még Goodwoodot is megjárta. Mad Mike tíz év után teljesen új koncepció szerint átépítette az autót, létrehozva egy különleges hibridet.

Mad Mike ötlete az volt, hogy kedvenc autóját, a Mazda RX-3-ast összegyúrja az RX-7-tel. Megkereste a szélesítő karosszériakészleteket gyártó, nyitott szemléletű japán Rocket Bunny céget, akivel közösen áttervezték az autót. Rászabtak egy 1973-as Mazda RX-3 orr-részt és gondoskodtak a brutális, szegecselt sárvédő szélesítésekről is, amelyek nagyban hozzájárulnak az oldschool japán pályaautó hangulathoz.

A kerékjáratokat egyedileg legyártott, hátul 19 (!) centiméteres peremmel rendelkező Rotiform kerekekkel töltötték ki, amelyek keresztküllős dizájnjukkal illenek a kocsi stílusához. Az eredmény lenyűgöző, a kocsi bámulatos lett.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/