/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: Ilyen autója lenne az egyes foci Eb csapatoknak

2016. június 27. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Lelkes autó és futball szurkolóknak sikerült összeállítaniuk egy tízes listát a 2016-os labdarúgó Európa-bajnokság egyes csapataihoz illő autókról, melyeket a nemzeti lobogók színébe csavartak.

Javában tart az idei francai foci Eb, melyen már csak a legjobb, továbbjutott csapatok küzdhetnek egymással egyenes kieséses ágon, azonban a sportág a virtuális designerek érdeklődését is felkeltette, akik elkészítették tíz nemzet saját gyártású és díszítésű négykerekűjét. Önálló autómárka hiányában Magyarország kimaradt a listáról, de az így is érdekes koncepciók miatt mindenképp érdemes végiggörgetni a felsorolást.

Franciaország: Bugatti Chiron

A VW csoporthoz tartozó Bugatti mára leginkább csak nevében viseli a francia mivoltot, ám ettől még tökéletes alapot kínál a házigazdák képviselésére. Jól tagolt karosszériájának köszönhetően a trikolór szépen ráilleszthető – bár a hatalmas hátsó szárnyat nem igazán értjük. A sportkupé a kapus Hugo Lloris és a középpájás Paul Pogba mellett pózol a gyepen.

Oroszország: Lada 2107

Talán a legvadabb elképzelés köthető az oroszokhoz, az alkotók ugyanis a régi 2107-est álmodták meg a csapat kabalaautójául. Az ország egyik legikonikusabb négykerekűje ráadásul hatalmas motort, szélesített kerékíveket és különböző légterelő elemeket kapott, valamint büszkén viseli magán a nemzeti lobogó színeit. Közvetlenül mellette vidáman játszik Roman Shirokov és a veterán Sergei Ignashevich.

Spanyolország: Seat Leon Cupra 290

Ha a spanyolok, akkor Seat. És ha már Seat, akkor miért ne az eddigi legvadabb megvalósítás, a Leon Cupra 290? A piros-sárga színösszeállítás pedig tökéletesen fekszik a sportmodellnek. Az autó előtt a Real Madridban labdaterelgető Sergio Ramos és az FC Barcelona középpályása, Andres Iniesta.

Anglia: Jaguar F-Type SVR Cabriolet

Bár talán egész Európában épp a szigetországban esik legtöbbet az eső és lehet legkevésbé kihasználni egy kabrió nyújtotta lehetőségeket, a brit csapatnak egy Jaguar F-Type SVR vászontetős példány jutott – meglepő módon balkormányos kiadásban. A volánnál Wayne Rooney, míg előtte a Chelsea harcosa, Gary Cahill.

Olaszország: Ferrari LaFerrari Spider

Talán nem meglepő, hogy az olaszoknak napjaink egyik legsikeresebb szuperhibridje, a LaFerrari jutott, ráadásul tetőtlen – Spider – formában. A piros-fehér-zöld összeállítás ugyan nem növeli a modell sportosságát, de ez az az autó, amely még rózsaszínben is komoly hatást kelt. A kormányt a híres kapus, Gianluigi Buffon tekergeti, míg a labdát Daniele De Rossi rúgja.

Németország: Mercedes-AMG GT S

Az egyik legkívánatosabb német autó jelenleg a piacon a Mercedes-AMG GT modellcsaládja, melynek egyik tagja a sikeres GT S. A szélesebb kerékívekkel, hatalmas légterelőkkel felvértezett pekete-sárga-piros autó előtt a nemzet hősei, Bastian Schweinsteiger, illetve Thomas Muller láthatók.

Svédország: Koenigsegg One:1

Napjaink egyik leggyorsabb autója a mindig is a kényelemre és biztonságra utazó svédektől érkezik, így nem csoda, hogy a készítők ezt álmodták meg a csapat kabalájának. A One:1 elnevezés nem véletlen, hisz épp annyi kilogrammot nyom a modell a mérlegen, mint ahány lóerő. Ennek következtében 20 másodperc alatt képes elérni álló helyzetből a 400 km/órát, ahonnan képes pillanatok alatt ismét megállni. A csodajárgánnyal egy képen Zlatan Ibrahimovic és Sebastian Larsson látható.

Csehország: Skoda Kodiaq

Ha Csehország, akkor Skoda, viszont a népszerű márkától egy vadonatúj, egyelőre még kevésbé népszerű modellt, a még meg sem jelent Kodiaq-t választották a készítők. A trendi, fehér-kék-piros SUV mellett Tomas Rosicky és Pavel Kaderabek szerepel.

Románia: Dacia Duster

Románia egyik legnépszerűbb modellje a Duster, így a minden körülmények között helytálló autót most sem lehetett kihagyni. A biztonság kedvéért kapott pár kiegészítő lámpát, illetve egy szett terepkereket. A kék-sárga-piros terepjáró mellett Vlad Chiriches és Gabriel Torje látható.

Észak-Írország: DMC DeLorean

Egy kicsit kilóg a sorból, hisz 35 éve kezdték gyártani, de a mai napig ikonikus formával és megoldásokkal bír, így büszkén kapta meg a fehér alapon piros keresztes nemzeti zászlót. Mellette a Premier League-ben helytálló két játékos, Steven Davis és Kyle Lafferty látható.

 

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/