/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (1) |
| Több

A nap képe: Komoly ráncfelvarrást kapott az 1-es BMW – videóval

2015. január 16. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Hivatalosan leleplezte bajor gyártó legkisebb modelljének frissítését. A továbbfejlesztett BMW 1-es sorozat nem csak kívül újult meg több ponton, hanem belsejét és motorkínálatát illetően is.

Jókora frissítést hozott a ráncfelvarráson áteső 1-es modellcsaládjához a BMW. A bajor klubba legolcsóbb belépőt jelentő autót folyamatosan kritizálták a márkára jellemző közös jegyek elnagyolása, illetve elhanyagolása miatt, bár ettől még sikere töretlen maradt. Ám, mivel a BMW ad (potenciális) vevőinek véleményére, így szinte új modellt csinált a hivatalosan csak faceliften átejtett Bömösből.

A teljes front rész immáron a 2-es kupééra hasonlít köszönhetően a nagyobb légbeömlőknek és „veséknek”, valamint az elnyújtott fényszóróknak, amik mostantól alapáron tartalmazzák a LED nappali menetfényeket, de felárért már teljes LED-esítés is elérhető – azaz a tompított és távolsági fény, valamint az indexek és a ködlámpák egyaránt a tartósabb és takarékosabb diódás megoldásra támaszkodhatnak.

Az oldalnézeti kép nem sokat változott, ám a hátsó fertályon rögtön észrevehetők az új, bajoros, L-alakú lámpatestek, de átszabták a csomagtérfedelet, illetve a lökhárítót is. Az újdonságok sora az utastérben folytatódik, ahol új kárpitok közül válogathatnak a leendő vásárlók, ráadásul már 6,5 collosra hízott az alap központi kijelző, de a navigációval és egyéb hasznos funkciókkal felszerelt extra változat 8,8 collos megjelenítőt tartalmaz. Az opcionális kétzónás klímavezérlő nappal fehéren világít, míg éjszaka a hagyományos narancssárgára vált át.

Ami a motorháztető alatti technikát illeti, az ajtók (három vagy öt) számától függetlenül azonos szívek közül választhatnak majd a vevők. A benzineseknél az alapmodell egyelőre a 116i lesz az új 1.5 literes háromhengeres turbómotorral 109 lóerő és 180 Nm kíséretében. Ezt követi a 118i 1.6 literes négyhengeressel 136 lóerő és 220 Nm mellett, amit a 120i ugyanakkora térfogatú, ám 177 lóerősre és 250 Nm-esre pumpált aggregátja folytat a sorban. Az alapmodellek csúcsát a 125i jelenti 2.0 literes négyhengeres turbós egységgel 218 lóerő és 310 Nm segítségével.

A dízeleknél a 116d-be a benzineshez hasonlóan egy másfél literes háromhengeres kereplő költözik 116 lóerővel és 270 Nm maximális forgatónyomatékkal, majd jön a 118 és 120d, melyek egyaránt rendelhetők xDrive összkerékhajtással és ugyanazt a 2.0 literes gázolajost kapják, csak épp a gyengébbik 150 lóerőt és 320 Newtonmétert, míg az erősebb már 190 paripát és 400 Newtont küld az aszfaltra. A legerősebb dízel a 125d lesz 224 lóerő és 450 Nm kíséretében.

A kínálat csúcsát az sportrészleg jelzésével is megilletett M135i jelenti továbbra is hátsókerekes vagy xDrive négyes kiadásban. A sportmodell orrában munkálkodó 3.0 literes turbós sorhatos immáron 326 lóerőt (240 kW) és 450 Nm-t képes termelni, amivel a hatfokozatú kézi váltóval szerelt, hátul hajtó példány 5,1 másodperc, nyolcfokozatú automatával 4,9 szekundum alatt katapultál százra álló helyzetből, míg a csak automatával elérhető xDrive variáns még ebből is levesz két tizedet, így már 4,7 másodperc alatt százzal robog. Természetesen mindegyik M135i végsebessége az elektronikusan limitált 250 km/óra lesz.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Öregpacó
2015-01-17 - 09:15

Nagyon köszönöm érdekfeszítő cikkeiket, képeiket, de valamit nagyon
régen meg szeretnék jegyezni. – Ez pedig a lóerő! Ott a nemzetközileg
elfogadott Kilowatt.
A földeket sem mérik már kataszteri holdban, hanem négyzetméterben,
hektárban.
Egy szakmai blog ne engedje meg, hogy ne fejlődjünk mi, olvasók
-használja a KW-t. – Nem vagyok már fiatal, (61) de már nagyon zavar
ez a lóerőzés. – Egyébként jó egészséget és örülök minden üzenetnek!


*/