/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: a leggyorsabb angol Rolls-Royce-sza

2014. május 14. 07:00   |   Autoblog
címkék:  

Ismét egy káprázatos autóval állt elő a Rolls-Royce egyedi ügyféligényeket teljesítő Bespoke részlege. A Phantom Drophead Coupé Waterspeed Collection a világ egyik leghíresebb versenypilótája, Sir Malcolm Campbell Rolls-Royce motorral hajtott hajója előtt tiszteleg, amely 1937-ben vízi sebességi rekordot állított fel.

A Phantom Drophead Coupé Waterspeed Collectiont speciális Maggiore Blue kék színre fényezték, amelyet Campbell hajója, a Bluebird K3 ihletett. Campbell 1937. szeptember 1-én Rolls-Royce R hajtóművel szerelt motorcsónakjával 203,3 km/órával száguldott a Maggiore-tavon, amellyel megjavította az addigi vízi sebességi rekordot.

A kilenc rétegben felvitt, elképesztően gyönyörű kék fényezés a Rolls-Royce történelmében először a motorra is kiterjed, s a polírozott 11-küllős felniken is megjelenik. Emellett a Phantom Drophead Coupé modelleken megszokott hátsó tikfa borítás a Waterspeed Collection modell esetében csiszolt acélból van. Ennek minden alkotóelemét 70 órás munkával, kézzel kalapáltak a kezdeti mechanikus préselést követően. A csiszolást is kézzel végezték, mintegy 10 órán keresztül.

A Maggiore Blue szín számos helyen az utastérben is visszaköszön, és tökéletesen kiegészíti a világosszürke kárpitozást. A kidolgozás és a részletekre való odafigyelés páratlan; az ajtó könyöklőjén látható Bluebird motívum felvésése önmagában nyolc órát emésztett fel. A műszerfalon pedig különleges tapintású és egyedi mintázatú Abachi fabetét fut végig. Campbell Bluebirdjére utal a híres ’power reserve’ műszer, amelynek mutatója visszafelé mozog, továbbá a pult közepén található elülső megvilágítású analóg óra is. Természetesen Campbell vízi sebességi rekordjairól is megemlékeztek, ezek a lehajtható kesztyűtartó fedelén vehetők szemügyre.

A Rolls-Royce Phantom Drophead Coupé Waterspeed Collection a Concorso D’Elegenza Villa D’Este seregszemlén mutatkozik be a közönségnek.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/