/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (1) |
| Több

A nap képe: A Nürburgring legújabb királya

2017. május 29. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Alighogy a Nio EP9 elérte a valaha futott leggyorsabb kört a ’Ringen, a McLaren P1 LM még több mint két és fél másodpercet faragott az elektromos sportautó idejéből, ezzel nem csak a leggyorsabb utcai autó eredménye, de a valaha elért legjobb idő is a nevéhez fűződik.

Május közepén bombaként robbant a hír, hogy új királya van a Nürburgring több mint 20 kilométeres aszfaltcsíkjának egy kínai elektromosautó személyében. A Nio EP9 a semmiből döntötte meg a korábbi, közel nyolc éven át a Radical SR8LM által tartott rekordot 6 perc 45,9 másodperccel.

Azóta még két hét sem telt el, tovább faragtak a bámulatos időeredmémnyből, méghozzá egy utcán is használható McLaren P1 LM személyében. Egész pontosan egy XP1LM prototípus szaladt körbe 6 perc 43,2 másodperc alatt a Zöld Pokolban, ám ez az autó teljes mértékben megegyezik azzal az öt példánnyal, melyeket a megfelelően tehetős ügyfelek hazavihetnek, ráadásul a rekord után közvetlenül haza is vezették – ezzel bizonyítva a típus utcai használhatóságát.

A különleges modellre a Pirelli külön Trofeo R abroncsokat fejlesztett mind méretüket, mind pedig összetételüket tekintve, hogy ne csak a versenypályán, de a közúton is megállják helyüket. Így már nem is olyan nagy dolog, a Lamborghini Huracan Performante által elért – és sokat kritizált – 6 perc 52 szekundumos idő…

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Kocsi Imre
2017-05-29 - 20:13

A hihetetlen 6:11,13-as köridőt egy fiatal német pilóta, Stefan Bellof érte el egy Porsche 956-ossal, még 1983-ban.


*/