/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: A Renault Grand Coupéja

2016. július 14. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Bemutatkozott a Fluence-t váltó Mégane szedán, melyet a franciák a manapság oly népszerű Grand Coupé kiegészítőnévvel láttak el. A limuzin tágas belsőt és 508 literes csomagteret kínál és természetesen Magyarországon is kapható lesz.

A tavaly megjelent ötajtós és kombi változatok után most bemutatkozik a Mégane Grand Coupé, mely a válságmodell Fluence-ot hivatott váltani, bár a két autó között maximum annyi a hasonlóság, hogy ugyanott gyártják őket.

Az új Mégane változat egy négyajtós limuzin lesz, így a kupé megnevezés nem igazán érthető, valószínűleg csupán marketingfogás, azért a végig ívelő tetővonal visz az összképbe némi kupésságot – persze ne keressünk ablakkeret nélküli ajtókat. A szedánra a Talismanon bemutatott formavilág került, a már ismert orrot egy jól tagolt, elnyújtott – LED-es – lámpatestekkel szerelt fenék követi középen elhelyezett logóval és típusfelirattal.

A felszereltség és a motorizáltság is a korábbi változatokban már megismertek szerint lesz elérhető, így továbbra is kétféle (115 és 130 lóerős) benzines, valamint háromféle (90, 110 és 130 lovas) dCi dízelmotorokkal lehet majd megvásárolni. A benzinesek közül mindkettőt lehet automatával, a gázolajosok közül azonban csak a 110 lóerőst lehet ezzel kérni, alapállásban (a kisebbik benzinest leszámítva) hatsebességes kézi kapcsolású sebességváltóval érkeznek a modellek.

A meglepetést természetesen a puttony rejti, ide ugyanis 508 liternyi holmi fér be, ami ugyan elmarad a Fluence 530 literes értékétől, azonban jócskán meghaladja az ötajtósét. A lustábbak kérhetik a kézi működtetést nélkülöző Easy Trunk Access rendszerrel is új autójukat.

A modellt a törökországi Bursában található gyárban készítik, és a világ különböző országaiban fogják árulni, mint például Magyarország, Németország, Egyiptom, Libanon, Egyesült Arab Emírségek vagy épp Ausztrália.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/