/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: A világ legdurvább sleepere

2016. március 18. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Az alábbi, hazánkban első Suzuki Swiftként ismert, 1988-as amerikai Chevrolet Sprint látszólag egy egyszerű, szépen karbantartott kisautó, ám motorházteteje egy 6.5 literes duplaturbós V8-ast rejt, amelyet 954 lóerősre húztak.

Közel harminc éves, de már puszta állapota alapján sem nevezhető elhanyagoltnak, pláne, ha kiáll bármilyen Ferrarival vagy Porschével – és még meg is alázza őket.

Ez ugyanis egy teljesen új belső szerveket kapott 1988-as Chevrolet Sprint (nálunk Suzuki Swift néven ismerhető). Az autóban az 1.0 literes háromhengeres varrógép helyett egy 402 köbinches, egész pontosan 6.5 literes V8-as Duttweiler Performance által kezelésbe vett motor dolgozik két turbóval. Az aggregát nem kevesebb, mint 954 lóerő leadására képes, ami nagyjából az autó tömegével megegyező ménest jelent.

A bődületes teljesítmény természetesen immáron nem az első tengelyt terheli, hanem a hátsó, extra széles futófelületű gumik kapják. A motor és a váltó egyébként akkora helyet igényel, hogy a csomagtartót és az utastér egy részét is be kellett áldozni a teljesítmény oltárán, azonban a külső semmilyen mértékben nem mutatja az aprócska négykerekű potenciálját – még a 12 collos dísztárcsák is helyet kaptak a felniken.

Akit érdekel a különleges modell, az Autobarn Classic Cars oldalán megtekintheti, illetve meg is vásárolhatja potom 44 995 dollárért – mintegy 12,6 millió forintért. Bár a sarki autószerelő minden bizonnyal vakarná a fejét a motorháztetőt felcsapva, ha beállítanánk egy olajcserére…

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/