/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: A világ leggyorsabb kabriója

2017. szeptember 02. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

A Brabus megalkotta a Föld leggyorsabb vászontetős autóját egy Mercedes-AMG S65 kabrióból. A csillagmárkás 6.0 literes V12-es duplaturbós aggregátja 900 lóerőt képes leadni, aminek köszönhetően 350 km/órás végsebesség elérésére képes.

Kézenfekvő lépés volt a tuner részéről, ha már egyszer kifejlesztette nemesítő programját a Mercedes zárt változatú zászlóshajójához, akkor a teljesen hasonló, ám vászontetős izomkolosszust sem hagyja békén.

Így született meg a Mercedes-AMG S65 Cabrioletből a Brabus Rocket 900 Cabriolet. A név nem véletlen, ugyanis az autó orrában szolgálatot teljesítő 6.0 literes V12-es biturbó aggregát 630 lóerejéből 900-at, 1000 Nm-es csúcsnyomatékából pedig 1500-at állítottak elő a mérnökök. Ezt többek között a hengerfuratok növelésével, nagyobb turbófeltöltőkkel, új vezérléssel és kipufogórendszerrel, valamint a motorvezérlés megbolygatásával érték el.

Így a gyári 4,1 másodperc helyett 3,9 szekundum alatt katapultál százra a hatalmas élménykabrió, míg a végsebességet 250-ről 350 km/órára növelték – bár a Brabus óracsoporton a digitális kijelzőn a 400-as skála is leolvasható.

Természetesen a hétfokozatú automataváltó sem maradt a régi, ahogy az önzáró differenciálművet is lecserélték. A kinézetért a 21 collos felnik, kerámia kipufogóvégek, 15 mm-es ültetés és egy komplett optikai csomag felel, míg a belsőt az egyedi bőrözés és az alumínium alkatrészek teszik még otthonosabbá.

A közúti közlekedésre is bevethető szörnyeteget a Brabus a Frankfurti Autószalonon mutatja be első ízben a kupé változattal karöltve.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/