/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: A világ leggyorsabb terepjárója – videóval

Egy Nissan Qashqai érdemelte ki az ékes rangot, miután egy sportautós brit rendezvényen elérte a 382,7 km/órát, amivel többek között egy Koenigsegg Agera RS-t is maga mögé utasított.

Ha az ember gyorsulási versenyekre és sebességre kihegyezett eseményekre nevez, aligha egy terepjárót regisztrál hű társaként, pedig amilyen hihetetlen, legalább olyan nagy meglepetést tud okozni, amikor egy SUV elpáholja a többszáz (akár ezer) lóerős, száguldásra gyártott ellenfeleket.

A nemrég megtartott Vmax 200 nagy-britanniai rendezvényén egy Nissan Qashqai láttán esett le többeknek az álla, főleg, amikor a terepjáróval a második menet során 237,8 mérföld/órás, azaz 382,7 km/órás tempót ért el vezetője, amivel összesítésben is első maradt. Így olyan négykerekűeket utasított maga mögé, mint a Koenigsegg Agera RS, One:1, Lamborghini Huracán, Aventador, McLaren 720S és több BMW M modell. A hivatalosan a világ leggyorsabb autójának kikiáltott Agera RS „csak” 356 km/órás sebességet ért el.

A Nissan népszerű crossovere persze távolt áll gyári önmagától, ugyanis motorháztetője alatt a GT-R 3.8 literes duplaturbós V6-osa dolgozik, amelyet keményen átalakítottak a Severn Valley Motorsport (SVM) mérnökei, hogy képes legyen 2000 lóerőt teljesíteni. Sebességrekordjával egyébként egy másik japán terepest, a szintén 2000 lóerősre húzott Toyota Land Cruisert taszította le a trónról a Qashqai, amely néhány éve 370 km/órával száguldott, s eddig nem talált legyőzőre.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/