/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: az új Ford NASCAR versenyautó

2012. január 27. 14:32   |   Autoblog
címkék:  

A Ford nagy reményeket fűz az új Fusion/Mondeo modellhez, már NASCAR Sprint Cup versenyváltozatot is készített belőle. A külsejét tekintve az utcai modellhez igen közel álló kocsi a jövő februári Daytona 500-as futamon debütál. 

A Ford Racing a Charlotte Motor Speedway pályán, a NASCAR médiarendezvényén mutatta be a néhány hete a Detroiti Autószalonon leleplezett új Fusion-ön (azaz a jövőre hozzánk is érkező új Mondeón) alapuló NASCAR Sprint Cup versenyautót, amelyet úgy terveztek, hogy egyértelműen hasonlítson a sorozatgyártású modellre, újra meghonosítva ezzel a versenypályán a márkaidentitást. Az volt a Ford szándéka, hogy a Fusion legyen az az autó, amely segít újra meghonosítani a ‘stock car’ stílust a NASCAR futamain.

Ez a harmadik eset, hogy a Ford egy új modellel egy időben mutatja be az autó NASCAR változatát. Az első ilyen alkalom 1968-ra datálódik, és a Ford Torino kupéhoz kötődik; az autót a legendás NASCAR-versenyző, David Pearson vezette az 1968-as és 1969-es bajnokságokon. A második összehangolt bemutató 2006-ban volt: az akkor bemutatott Ford Fusion egyszerre jelent meg a márkakereskedésekben és a versenypályán.

A globális CD padlólemezre épülő Ford Fusion európai változata – a Ford Mondeo – az év későbbi részében mutatkozik be ötajtós, kombi és négyajtós karosszériával.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/