/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: Az eddigi legerősebb kabrió Mini Cooper

2016. január 17. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

A Mini bemutatta minden idők eddigi legmérgesebb vászontetős Cooperét a John Cooper Works Convertible személyében. A kis méregzsák 231 lóerőt képes az aszfaltra küldeni első kerekein keresztül 2.0 literes turbómotorjával, így akár 6,5 szekundum alatt gyorsul százra.

Igazán vonzó kisautót mutatott be JCW Convertible név alatt a Mini. A csöppséget nem csak nyers ereje, hanem a megannyi külső, belső optikai elem is kívánatosabbá teszi.

Ami a kinézetet illeti, a mélyebbre húzott első lökhárító nagyobb szellőzőket, valamint méhsejt szerkezetű hűtőrácsot kapott, hátul a dupla sportkipufógó végződés, míg oldalról a 17 collos alufelnik mutatják, hogy itt valami komoly rejlik a géptető alatt. Jó hír, hogy a tetőt akár 30 km/órás tempóig is lehet nyitni/zárni, ráadásul mindössze 18 másodperc alatt.

Az első gumik idő előtti kopásáért nagy szerep jut a 2.0 literes négyhengeres turbómotornak, amelyből 231 paripát és 320 Nm csúcsnyomatékot csaltak elő a mérnökök, vagyis egyáltalán nem húzták túl, bőven rejlik benne potenciál a tunerek számára is. Mindezek ellenére már gyári állapotában sincs miért szégyenkeznie, ugyanis kézi sebességváltóval 6,6, automatával pedig 6,5 másodperc alatt katapultál százra, végsebessége pedig eléri a 242/240 km/órát.

A belső térben egyaránt érződik a sportosság és az elegancia megléte, ugyanis a legfinomabb hasított bőrt piros-fekete színben tálalja a cég, de nem maradhat kia kínálatból a különleges váltógomb, a fémpedálok a sportos bőrkormány a nagyméretű színes képernyő és az opcionális Head Up kijelző sem. A csomagtér a nagy helyet igénylő vászontető ellenére sem mondható pöttömnek – bár 215 litere elmarad a motorban rejlő ménes számától.

A sportos viselkedés azonban nem csak gyorsításkor, hanem fékezés és kanyarvétel közben is érződik, köszönhetően a Brembo fékeknek és a keményre hangolt futóműnek. Az autó legolcsóbban 35 600 dollárért vihető haza az Egyesült Államokban kötelező kezelési és szállítási költségek nélkül, a magyarországi árazásra még várni kell.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/