/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (1) |
| Több

A nap képe: Az elektromos egy megawattos finn szuperautó

2015. április 19. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

A finn Toroidion bemutatta egy megawattos teljesítménnyel bíró, tisztán elektromos szuperautóját, melynek minden kerekét más elektromotor hajtja.

Bemutatkozott a Monacóban megrendezett 2015-ös Top Autómárkák szalonján a finn Toroidion 1MW Concept nevű elektromos autója.

A tisztán árammal működő kocsi meghajtásáról a kerekeknél elhelyezett, összesen négy darab elektromotor gondoskodik elől 200-200 kilowatt (268 lóerős), hátul 300-300 kilowatt (402 lóerős) teljesítménnyel.

A 2011-ben alapított cég első autója így rögtön egy olyan elit klubba került, mint amiben a Koenigsegg One:1 is szerepel, csak ez esetben nulla helyi légszennyezéssel, ráadásul az akkupakk cseréje gyorsabban lezajlik, mint egy újratankolás.

Az autó menettulajdonságairól egyelőre nem érkeztek információk, viszont külseje az első hivatalos képek alapján letaglózóra sikeredett. A modellt teljes egészében kézzel építi majd a cég, ráadásul utcán is használható lesz, viszont egyelőre várhatóan magas áráról sem tudni semmit.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Öregpacó
2015-04-19 - 09:00

Úgy tűnik, Finn barátaink nem óhajtottak a “futottak még” kategóriába kerülni, “Űberelték” az eddigi villanyosokat.
Valószínűleg – ha az asszony megengedi – még ma megrendelem.


*/