/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: Az eredeti Herbie, ami 25 milliót ér

2015. november 30. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Minden idők legdrágább Volkswagen Bogarát értékesítették nemrég Amerikában, miután az 1963-as autós filmsztár Herbie 86 250 dollárért talált új gazdára. A korához képest szép állapotú filmsztárnak saját keréklenyomata van Hollywoodban.

Napjainkig az egyik legnépszerűbb autónak bizonyult az eredeti Volkswagen Bogár (idegen nevein Beetle vagy Käfer). Az internet tele van a legolcsóbb csotrogányoktól a csillogó, makulátlan darabokig, de olyat, mint amilyen a nemrégiben elárverezett kicsi kocsi, nem találni még egyet.

Herbie ugyanis egy 1963-as gyártmány, és nem kevesebb, mint két mozifilmben – „A kicsi kocsi újra száguld” illetve „Herbie Monte Carlóba megy” is szerepelt. Ráadásul mindeddig az egyetlen autó, amelynek saját keréklenyomata van Hollywoodban. Ezeknek, no meg a mesés állapotnak köszönhetően valaki egész pontosan 86 250 dollárt, azaz 25 millió forintot fizetett ki egy New Yorkban tartott árverés során.

Az autó jelenlegi állapota szinte hibátlan, miután évtizedekig pihent egy raktárban, majd eddigi tulajdonosa – aki egyébként 55 200 dollárért szerezte meg a hírességet – rendbe rakta, hogy jó kis összeget szakíthasson rajta. Herbie további különlegességei közé tartozik, hogy a hátsó ülésről is irányítható egy második kormányoszlop segítségével, mivel az akkori filmes technológiával legegyszerűbben így lehetett megvalósítani azt, hogy kívülről kamerázva úgy tűnjön, az autó magát vezeti. Az 53-as rajtszámú négykerekű mostanra minden idők legdrágábban eladott Volkswagen Bogara címét birtokolja.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/