/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: Az Opel versenyautója

2015. október 16. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Olcsó alternatívát kíván teremteni kezdő versenycsapatok számára az Opel sportrészlege az Astra TCR túraautó személyében. Az 1200 kilós négykerekűbe egy 330 lóerős turbómotor kerül hatsebességes szekvenciális váltóval párosítva.

Bemutatta Astra TCR versenyautóját Belgiumban az Opel.

A tehetős magánügyfeleknek vagy kisebb költségvetésű versenycsapatoknak szánt alapot a hosszú- és rövidtávú túraautó bajnokságokban (angolul Touring Car Racing – TCR sorozatban) egyaránt kívánják honosítani a németek.

A műszaki alapokat egy 2.0 literes turbómotorral fektették le, melynek teljesítménye 330 lóerő, nyomatéka pedig 420 Nm. Az ehhez társuló 1200 kilogrammos tömeggel és a hatsebességes szekvenciális versenyváltóval könnyedén megizzaszthatóak lesznek az első kerekek.

A kellő fékhatásról az elől hat, hátul két dugattyút számláló nyergek közé szorított 378, valamint 265 mm átmérőjű tárcsák gondoskodnak, ráadásul ABS (blokkolásgátló) nélkül, így jól jöhet, hogy a fékerő-elosztást a pilóta maga is tudja állítani a fülkéből, de természetesen a karosszéria bizonyos elemeit és a lengéscsillapítókat is személyre szabhatják majd a csapatok.

Az FIA jóváhagyásával is rendelkező Astra TCR már rendelhető 95 ezer eurós ÁFA nélküli indulóáron, míg az első leszállítások jövő év februárjának végére várhatók.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/