/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: Az új Suzuki Swift Sport

2017. szeptember 13. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Bemutatkozott Frankfurtban az új Swift legkeményebb kiadása. A Sport a vártaknak megfelelően 1.4 literes turbómotort kapott, így kellően nyomatékos és könnyű maradt. 140 lóerejével igazi fürge kisautó lesz.

Az idei Frankfurti Autószalonon mutatta be a vadonatúj Swift Sportot a Suzuki. Ahogy az várható volt, az 1.6-os szívó aggregát helyett a Vitara S-ben is jól szolgálatot teljesítő 1.4 literes BoosterJet turbómotor került az autó orrába.

Így bár lóerőben nem lett számottevő a növekedés (eddigi 136 helyett 140 paripa), de nyomatékból 230 Nm áll a vezető rendelkezésére, amely előzésekkor és magasabb tempós gyorsításoknál jön majd jól. Ráadásul nem csak nagyobb lett a potenciál, de az öntömeg 80 kilogrammal kevesebb, szám szerint 970 kg, így 8 másodperc alatti százas sprintre és 220 km/óra körüli végsebességre számíthatunk, bár a gyártó ezen adatokat továbbra is titokban tartja.

A nagyobb torziós merevség, a javításon átesett futómű és a továbbfejlesztett hatfokozatú kézi kapcsolású váltó az egyenesekben és a kanyarokban egyaránt segítik a vezetőt. Összességében „könnyebb, élesebb és gyorsabb” – ahogy Masao Kobori, vezető fejlesztőmérnök egyszerűen leírta a különbségeket az előd és a jelenlegi Swift Sport között, miközben állítása szerint még alkalmasabb a mindennapi használatra.

A belső tér piros kiegészítőket kapott a sportosság jegyében, de sok különlegességet az alapmodellhez képest nem találunk itt. Természetesen a temérdek vezetést segítő extra is rendelkezésre áll, mint amilyen a vészfék asszisztens, a sávelhagyásra figyelmeztető rendszer, az adaptív tempomat a tolatókamera és sok egyéb apróság. Az árazás egyelőre ismeretlen,

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/