/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: Egy dél-afrikai férfi saját gyártmányú álomautója – videóval

2017. január 23. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Nem elég álmodozni, ha valamit el akarunk érni, azért tenni is kell. Ennek fényében rakta össze saját tervezésű és összeállítású sportkocsiját egy afrikai férfi. Moses Ngobeni más létező autók alkatrészeit is felhasználta a projekt sikerességéért.

Közel húsz évnyi tervezés, 240 ezer dél-afrikai rand (5,1 millió forint) elköltése és három év építés után büszkén indította be tűzpiros kupéját Moses Ngobeni.

A dél-afrikai villamosmérnök még 1994-ben, több tucat autósmagazin kiolvasása után döntött úgy, hogy elkészíti teljesen saját tervezésű és építésű sportkocsiját. Végül a tervezési fázis nyúlt a leghosszabbra, ugyanis közel 20 év telt, mire a papírmunkából testet kezdett ölteni valami, végül összesen 3 évet emésztett fel az építési fázis, melynek végére 240 ezer randdal (átszámítva 5,1 millió forinttal) lett szegényebb Mr. Ngobeni, mégis boldog volt.

A Frankenstein járgány több különböző modelltől örökölt elemeket és alkatrészeket, mint például első fényszórója 2011-es Audi TT-ből származik, hátsó lámpái azonban az R35-ös Nissan GT-R-é. A motor egy 1998-as BMW E46 318is 2.0 literes egysége, míg a belső tér több eleme is ettől a modelltől származik, azonban az első szélvédő például egy Volkwagen Caddy-é, az első oldalablakok E46 M3, a hétsók 1986-os Mazda 323 hagyatékok.

A projektet olyan dolgokkal színesítette, mint a bizonyos tempó felett a hátsó kerékívek elejéből kinyíló szárnyacskák, vagy például a mobiltelefonról vezérelhető indítás. A tervező persze nem szeretett volna rivaldafénybe kerülni, mert félti kedvencét a rosszindulatú emberektől, azonban bízik benne, hogy senki nem fogja összezúzni álmát csak azért, mert nagyot alkotott belőle.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/