/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: Egy Mercedes, amely drágább a Bugatti Chironnál

2016. november 04. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Mi az, amiből mindössze 75 darabot gyártottak 2009-ben és mára többet ér mint a szupersportkocsik királyának egy új példánya? A Mercedes SLR Stirling Moss kiadású nyitott utcai versenyautója, amelynek egy hibátlan változatát 800 millió forintért kínálják.

A gazdag emberek élete sem lehet fenékig tejfel – és most nem azokra gondolunk, akik bármit megvehetnek a legkisebb bűntudat nélkül is. Például nagy dilemma lehet eldönteni, hogy egy vadonatúj Bugatti Chiront rendeljünk meg körülbelül 725 millió forintért, vagy egy 7 éves ulra ritka Mercedes SLR-t 800 millióért.

A valaha összesen készített 75 példányból ugyanis egy most eladóvá vált a megdöbbentően magas 2,8 millió svájci frankos áron, amely figyelembe véve a 2009-es újkori 750 ezer eurós (akkori szinten nagyjából 200 millió forintos) vételárat négyszeres drágulást jelent.

Persze az is tény, hogy ez idő alatt csupán 4800 kilométert tekertek az SLR órájába, így hibátlan állapotnak örvend. A szénszálas kasztni egy 5.5 literes kompresszoros V8-as aggregátot rejt, amelynek 650 lóerős (478 kW) teljesítménye elég arra, hogy 3,5 másodperc alatt katapultáljon százra, míg végsebessége elérje a 350 km/órát. Mindezt egy ötfokozatú automataváltó segítségével a hátsó kerekek meghajtásával – ami még hét év után sem mindennapi eredmény – akkoriban pedig nem volt ennél gyorsabb nyitott karosszériás autó a piacon.

A teljes tetőtlenséget nem lehetett kiváltani semmivel, csupán két takaró lemezt kaptak a tulajdonosok a csomagtartóba, hogy ha üresen hagynák valahol kedvencüket, ezzel fedjék el az üléseket. A felfelé nyíló ajtók és a különleges formaterv miatt sokan művészeti csodaként tekintenek még ma is a csillagmárkások egyik legszebb négykerekűjére, így az sem kizárt, hogy új gazdája is inkább a garázsba állítva fogja várni, hogy egyszer még több pénzért váljon meg a Mercedes történelmének egy darabjától.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/