/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: Egy nyugdíjazott katona új élete

2017. november 26. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Akik manapság G-osztályos Mercedest vesznek, már biztos nem tudják, miért és mire készült eredetileg a mára mindenféle extrával kibélelt és státuszszimbólummá érett terepjáró. De itt ez az 1990-es, volt katonai 250GD, amely visszarepít minket az időben.

Jó dolog látni, hogy egy napjainkra kiforrott modell honnan is indult a kezdetek kezdetén. A Mercedes-Benz G-osztálya egy klasszikus példa erre, amely mára a luxus és a masszivitás egyhangú hírnöke lett, ám nem árt megemlíteni, hogy honnan is indultak a dolgok.

Itt van az alábbi, katonai múlttal rendelkező 1990-es évjáratú 250GD példány, amely másodvirágzását éli, köszönhetően teljes restaurálásának. A folyamat során a kasztnit sárgára festették, az ötfokozatú kézikapcsolású váltót újraépítették, új kuplungot, futóművet és terepkerekeket raktak alá kiegészítve egy Brembo fékrendszerrel, sárvédő szélesítésekkel, LED hátsólámpákkal és egy vadonatúj ponyvatetővel.

A belsőt a fekete bőrülések és a kasztnisárga elemek, valamint egy USB-s autórádió dobja fel. A meghajtásról egy 2.5 literes öthengeres dízelmotor gondoskodik, amely a zárható első és hátsó differenciálműveknek köszönhetően bárhonnan képes kihúzni a terepjárót.

A szóban forgó 250GD egyelőre Amerikában vár új tulajdonosára, akinek meg kell békélnie az aktuális, 80 590 kilométeres futásteljesítménnyel – ez nem túl durva 27 év alatt…

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/