/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: Egy összeomlott pajtából húzták ki a 44 milliós öreg roncsot

2015. december 06. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Vannak oldtimerek, amelyek még leharcolt állapotukban is kegyetlen pénzt érnek. Ilyen a Porsche 356-osának Speedster változata, amiből egy pajtából kirángatott rozsdás és használhatatlan darabot több mint 150 ezer dollárért vett meg valaki.

Egy laikus számára az alábbi képeken csak egy halom rozsda látható, azonban az igazi fanatikusok és restaurátorok egészen mást látnak benne.

Valószínűleg utóbbiak közül való az az amerikai ember is, aki 152 700 dollárt (közel 44 millió forintot) fizetett ezért az 1955-ös Porsche  356 A Speedster nyitott tetős oldtimer sportautóért. Ez nem lenne rossz üzlet, hisz az igazán szép darabok jelenleg 250 ezer dollárnál (72 millió forintnál) is többet megérnek, a dolog szépséghibája csupán az, hogy a kocsit (vagy ami maradt belőle) egy összeomlott pajta alól húzták ki, így messze nem tökéletes állapotú.

Az összesen 1850 darabos szériában gyártott autó új tulajdonosának lesz még mire költenie, hisz a karosszériaelemek 20 ezer dollár körül találhatók meg az interneten itt-ott, de az eredeti motor helyett is egy 1960-as S-90 egységet kapott, illetve a kárpitokból sem maradt sok, de legalábba visszapillantó, illetve az ablakok és üvegek a helyükön vannak, sőt, a tető sem tűnt el.

Azt egyelőre nem tudni, ki és milyen céllal vásárolta meg a ritkaságot, de sok sikert kívánunk neki a teljes restauráláshoz.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/