/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: Egy Porsche, amit mindenki elfogadna

2018. március 18. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Húsz éves is elmúlt, mégis több fejet csavar el, mint a legtöbb mai autó. Ez a Porsche 993-as szériás 911 Turbo modellje, az utolsó léghűtéses 911. Az alábbi fekete példány ráadásul tökéletes állapotnak örvend köszönhetően kevés kilométerének.

1995-ös bemutatásával a 993-as szériás Porsche 911 Turbo követte elődje hagyományait, miközben gyorsabb, kényelmesebb, biztonságosabb és még jobban vezethető lett. Ez az utolsó léghűtéses 911-es a modell történetében, egyúttal pedig az első összkerékhajtású is.

Ezek tükrében nem csoda, hogy húsz év elteltével már legendaként tekintenek rá a gyűjtők, így az ép példányok ára hónapról hónapra emelkedik. Épp ezért nem rossz befektetés volt tulajdonosának az alábbi, 1996-os fekete példány, habár biztos nehéz lehetett kibírni, hogy évek alatt csak 240 kilométert tegyen bele – nem rontva ezzel értékét.

Így jelenleg 33 800 kilométer (21 ezer mérföld) található órájában, s mivel folyamatosan szervizelték, állapota teljesen újszerű. Szíve egy 3.6 literes duplaturbós hathengeres boxermotor 408 lóerő mellett 539 Nm-es csúcsnyomatékkal, ami még napjainkban is bődületes teljesítmény, pláne, hogy az autó csupán 1496 kilogrammot nyom a mérlegen. Az erőátvitelről egy hatfokozatú kézi kapcsolású váltó gondoskodik mind a négy kerék felé, így 4,5 másodperc alatt katapultál százra, míg képes megfutni a 280 km/órát.

A hatalmas fékek, az első kötény, a H&R lengéscsillapítók, az olajhűtő rendszer, a szénszálas belső betétek mind a Turbo modell kiváltságai, de króm kipufogóvégek, a 18 collos fekete felnik és a Turbo feliratos szőnyegek sem mindennaposak.

Az autóra a Bring a Trailer oldalán lehet licitálni, s bár nem tudjuk, hol tart jelenleg az árverés, az ilyen keveset futott, hibátlan példányok 150-200 ezer dollár (37-50 millió forint) közötti áron szoktak gazdát cserélni. Ez pedig közel annyi, mint egy új 911 Turbo, de nem lehetetlen, hogy hamarosan meg is haladja majd azt.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/