/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: Egy ritka és régi Alpina BMW

2017. január 21. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Egy meseszép, E34-es 5-ös BMW-ből készített Alpina B10 Bi-Turbo modell került virtuális licit tárgyává Kaliforniában. A limuzin meghajtásáról egy 360 lóerős sorhatos benzimotor gondoskodik, s további erénye, hogy csak 507 példány készült belőle valaha.

Aki szereti a régi BMW-ket, valamint az igényes tuningmunkákat, annak az alábbi autó láttán biztos felcsillan a szeme.

Ugyanis egy 1990-es Alpina B10 Bi-Turbo került internetes árverésre Amerikában a minap. Az E34-es 5-ös BMW-ből nemesített modellben egy 3.5 literes hathengeres soros motor dolgozik két turbófeltöltő társaságában, így teljesítménye eléri a 360 lóerőt. A hátsó kerekekhez kapcsolt ötfokozatú manuális váltóval így kevesebb, mint 5 másodperc alatt repíti százas tempóra a limuzint a technika.

27 éves kora ellenére gyönyörű állapotnak örvend, ez köszönhető annak is, hogy csupán 151 ezer kilométert futott, illetve végig karbantartották. A szépség a 170. darab az 507 példányos limitált szériában és motorja mellett futóművét, valamint fékrendszerét is továbbfejlesztették az Alpina mérnökei – automata szintszabályzó és 332 mm-es első tárcsák kerültek alá.

A cikk írásakor a licitből kevesebb, mint négy nap volt hátra, az eddigi legmagasabb ajánlat pedig 16 260 dollár, azaz mintegy 4,72 millió forint, ami nem rossz ár egy ilyen ritkaságért.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/