/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: Együtt az Audi A3 összes generációja

2015. szeptember 20. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

A négykarikások 1995-ben készítették el először az A3-as prémium kompakt modellt, amely már harmadik generációjánál tart, és a húsz év alatt több mint 3,6 millió eladott példánnyal büszkélkedhet.

Hiába volt igazuk azoknak, akik az 1995-ben megjelent Audi A3-ast csak egy négykarikás emblémával illetett Volkswagen Golfnak csúfoltak, a modellnek valahogy sikerült levetkőznie a ráaggatott gúnynevet, s mára az egyik legkívánatosabb prémium kompaktnak számít.

Az első A3-as 1995. szeptember 18-án gurult le a futószalagról, és az eleinte csak öt- és háromajtós kivitelben kapható autót szedán variánssal is kiegészítette a gyár. A közben eltelt idő alatt 3 647 833 darabot készítettek belőle, vagyis kellőképp sikeresnek bizonyult. Ráadásul a kompaktok között úttörőnek számít olyan dolgokban, mint az e-tron és g-tron változatok, valamint a quattro összkerék-meghajtás.

A jeles alkalomból az Audi igazgatótanácsának tagja, Dr. Hubert Waltl azt mondta: „20 éves az A3 – ez húszévnyi sikeres jelenlétet jelent a kompakt szegmensben, amit ez a modell hozott létre”.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/