/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: Eladó az eddigi legdurvább utcai Maserati

2016. július 21. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

A valaha készített ötven darab Maserati MC12-ből mindössze ez az egy kapott ilyen kezelést az Edo Competitontől. A 840 lóerős szépség most eladóvá vált, ám nem mindennapi összeget kérnek érte.

A Maserati MC12 a Ferrari Enzo alapjaira épül, így meghajtásáról is a testvérben dolgozó 6.0 literes szívó V12-es aggregát gondoskodik 630 lóerő (460 kW) és 652 Newtonméter kíséretében, így a százas sprintet 3,8 másodperc, a kétszázat pedig 9,9 szekundum alatt tudja le a méretes kupé, míg végsebessége 330 km/óra. A 2004-ben és 2005-ben egyaránt 25-25 példány legyártásával elég limitált elérhetőséget biztosított a gyártó az ügyfeleknek, amit mi sem bizonyít jobban, minthogy az összes modellt elővételben értékesítették az olaszok – 600 ezer eurós darabáron.

Így már egy alap MC12-es sem lenne kis dolog, ám az alábbi narancssárga karosszériás autót még az Edo Competition is kezelésbe vette. Ennek köszönhetően a továbbra is utcán és versenypályán egyaránt használható modell teljesítménye 840 lóerősre (mindezt 8500-as fordulatszámon leadva) és 780 Nm-esre nőtt. A százas gyorsulás 3,2 másodperc, kétszázra 9, míg háromszázra 19 szekundum alatt katapultál, s bár a végsebességről nincs hír, egy 755 lóerős példány könnyedén futotta a 339 km/órát.

A brutális teljesítménynövelést a furatok bővítésével, egyedi vezérműtengelyekkel, szelepekkel és szeleprugókkal, a befecskendezőrendszer cseréjével, új légszűrőrendszerrel és rozsdamentes sport kipufogórendszerrel érték el, miközben a fordulatszám leszabályzást 9300-ig tolták ki. Az egyéb finomságok listáját a továbbfejlesztett sebességváltó, karbon-kerámia fékrendszer, a kovácsolt, fehérre festett felnik, illetve az MC12 Corsa után szabadon felhasznált, külön tervezett aerodinamikai elemek teszik teljessé.

Hogy mindezért mennyit kérnek? Egy könnyed kis 1,95 millió dollárt, azaz mintegy 555 millió forintot.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/