/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: Ferrari 812 Superfast 1:2 arányú gyári modellautója

2017. szeptember 03. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Az olasz márka hívői valószínűleg ölni is képesek lesznek akkor, amikor árverésre bocsátják a 812 Superfast példány szélcsatornában használt 1:2 arányú modelljét. A 200 kilós, kézzel készített és faragott szobor több pénzért kelhet el, mint amennyit egy új 812-es ér.

Nem gyakori, hogy egy gyártó értékesítse egy modellje kifejlesztéséhez használt, kézzel készített és szélcsatornában tesztelt méretarányos alkotását, pedig a Ferrarinak a 812 Superfast szélcsatorna-modelljével ez a terve.

Az olaszok a szeptember 9-én esedékes RM Sotheby’a Leggenda E Passione elnevezésű rendezvényén kívánják értékesíteni a különleges darabot, amely az előzetes becslések szerint 280 és 320 ezer euró (nagyjából 85 és 100 millió forint) közötti értéken találhat gazdára.

A pontosan feleakkora méretű, 200 kilogrammot nyomó szobrot kézzel formázták szénszálas műanyagból és egyéb „prototípus” anyagokból, s ez alapján nyerte el végső formáját a 812-es, így bár lényegében semmire sem használható, nem létezik több belőle a Földön – leszámítva a sorozatgyártott, funkcionális példányt. Ettől még jó kérdés, hogy megér-e ekkora összeget, de hamarosan úgyis kiderül.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/