/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: Gilles Villeneuve 40 éves paripája

2018. április 01. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Nem számít kifejezett ritkaságnak a Ferrari 308 GTS modellje, ám az alábbinak nem mindennapi tulajdonosa volt, ráadásul órája mindössze 36 600 kilométert számlál, így eredeti, alkatrészeivel, korához képest kiváló állapotban van.

1975 és ’85 között körülbelül 13 ezer példány látott napvilágot a Ferrari 308 GTB/GTS modelljéből, így a gyártó egyik legnépszerűbb négykerekűjéről van szó.

Mindezek ellenére szép összegeket megérnek a még gyári állapotban, alacsony futásteljesítménnyel megőrzött példányok, ugyanis az örökérvényű Pininfarina design és a hihetetlen vezetési élmény gondoskodik a folyamatos létszámú rajongótáborról, akik egy-egy különleges darabért egy veséjüket is odaadnák.

Az alábbi, 1978-as GTS márpedig egy ilyen olasz klasszikus, ugyanis nem másé volt, mint a Forma-1 hatszoros futamgyőztese, Gilles Villeneuve-é. Miután a pilóta a Ferrarihoz igazolt, a gyár tulajdonosa, Enzo ezt a járgányt adta neki, hogy használja kedvére, ám 1982-ben a Belga Nagydíj hétvégéjén bekövetkezett halála miatt nem sokat használta.

Ami pedig tovább növeli a 308-as ázsióját, hogy Gilles egyszer Monte Carlóban található otthonából száguldott el vele a Ferrari gyárához Maranellóba akkor, amikor még nem voltak többsávos autópályák, s a 430 kilométeres távot, amely még mai körülmények között is több mint négy órát vesz igénybe, két és fél óra alatt letudta. Ez több mint 170 km/órás átlagsebességet jelent.

Miután elhunyt, két évre visszakerült gyártóhoz, majd egy modenai milliomosnak adta el, akinek felesége 2010-ig használta. Végül Dániában kötött ki, ahonnan tulajdonosa kölcsönadta a Ferrari múzeumnak Maranellóban. Most azonban visszatér gyökereihez Monte Carlóba, ahol az RM Sotheby’s aukcióján találhat új gazdájára 36 600 kilométerrel órájában. Egyelőre tippelni is nehéz, mekkora összegért kelhet el, de vastag pénztárcára lesz szüksége annak, aki be szeretne ruházni a Ferrari történelmének egy kis darabjába.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/