/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: Ismét egy pajtában talált ritka Jaguar

2016. szeptember 19. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Egy 1972-es gyártmányú Jaguar E-Type roadstert készülnek elárverezni, amely több mint 20 évig állt egy garázs mélyén. Az utolsó darabok közül való, V12-es motorral szerelt brit csoda alig 69 ezer kilométert futott, várható eladási ára elérheti a 15 millió forintot.

Nem éppen a méltó sors jutott az alábbi képeken látható 44 éves brit sportautónak, ám most valakinek lehetősége lesz megcsináltatni és élvezni azt, amit V12-es motorja és kifinomult, nyitott belseje nyújtani képes egy átdolgozott hét után.

Miután 1972-ben elkészült, november 3-án már első tulajdonosánál ragyogott sárga festésével és fekete bőr belsejével ez a Series III V12-es példány. Mivel az autót csak 1975-ig gyártották, így ez a legkiforrottabb, egyik legfiatalabb példány. 5.3 literes V12-es benzinmotorja 276 lóerő (203 kW) leadására képes, így a hegyi szerpentinek sem jelentenek neki akadályt, ráadásul gyárilag szervokormánnyal szerelték.

Miután első tulajdonosa 1982-ben átruházta feleségére, az autó nem sokkal később hosszú álomra szenderült, ugyanis csak 2007-ben vették elő ismét, amikor a pár fia kapta meg ajándékul harmincadik születésnapjára az addigra már kissé leromlott állapotú roadstert. Most ő bocsátja árverésre a jobb sorsot érdemlő E-Type-ot, hogy valaki őszintén kiélvezhesse és átélhesse, amit ezek a klasszikus sportautók nyújtani tudnak.

Mivel minden alkatrésze eredeti, órájában pedig csupán 43 285 mérföld (átszámítva 69 645 kilométer) található, a szeptember 24-én megrendezésre kerülő Classic Car Auctions árverésen várható eladási ára 35 és 45 ezer angol font (azaz 12,7 – 16,4 millió forint) közé lesz várható, persze ebben még nincs benne a restaurálás várhatóan borsos költsége.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/