/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: Katonás rendben sorakozó MX-5 tömeg

2015. július 05. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Megérkezett Amerikába a népszerű japán roadster új generációjának első szállítmánya. Az újdonságokat az előrendelést leadott ügyfelek számára készítették, így aki most szeretne MX-5-höt jutni, annak még várnia kell.

Sikeresen partot ért Amerikában az ND (negyedik) generációs Mazda MX-5 roadster első szállítmánya. A javarészt piros fényezést kapott autók néhány héten belül gazdáikhoz kerülnek.

A tengerentúlon a Miataként is emlegetett vászontetős japán sportkocsi legolcsóbban 25 735 dollárért (7,1 millió forintért) vihető haza, melyben 16 collos alufelnik, LED nappali menetfény és hátsó fényszórók, tempomat, távirányítású központi zár, bőr sebességváltó gomb, bluetooth alapú csatlakozás és kihangosítás, USB meghajtó és a 2.0 literes SKYACTIV erőforrás foglaltatik benne.

A négyhengeres benzines szívómotor 160 lóerő (118kW) mellé 200Nm-t állít, melyhez alapjáraton hatsebességes kézi kapcsolású váltó és önzáró differenciálmű csatlakozik, így a százas sprintidőt már 7,3 másodperc alatt megfutja, amihez 214 kilométer/órás végsebesség társul. Felárért elérhető a modellhez egy automata fokozatváltó 1075 dollárért (közel 300 ezer forint), azonban ennek felára nem biztos, hogy megéri a kényelem javára elvett sportosságot.

A közepesen felszerelt roadster a Club kiegészítőnevet kapta, mellyel együtt járnak a 17 collos fegyveracél könnyűfém kerekek, elől, hátul egy-egy légterelő elem, valamint a 7 collos információs érintőkijelző műholdas rádióval és kilenc hangszórós BOSE audiorendszerrel. A plusz kiegészítőkkel ellátott Mazdák 28 600 dollárról (7,9 millió forintról) indulnak, amit a fényezés felára tud még megdobni.

A csúcsot jelentő MX-5 Grand Touringokért legkevesebb 30 065 dollárt (8,3 millió forintot) kell a kasszánál hagyni, ezért cserébe 17 collos fényes alufelnik, automata klíma, fűthető bőrülések, esőérzékelős ablaktörlők, adaptív fényszórók, integrált garázskapu nyitó és egy sor biztonsági kiegészítő – például sávelhagyásra figyelmeztető, holttérfigyelő, stb. – jár. A 2.0 literes modelleknél alap az élményfokozásért felelős Bilstein lengéscsillapítók és az első toronymerevítő is.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/