/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: Mazda RX-8, amibe 70 lóerős Renault motort raktak

2017. március 13. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Azt sajnos jól tudjuk, hogy a Mazda Wankel-szíve nem a legmegbízhatóbb konstrukció a belsőégésű motorok történetében, így megesik, hogy az ilyen autók tulajdonosai szívátültetéssel mentik meg kedvencüket, de ez aligha egy 70 lóerős 1.4 literes Clio egység.

Mit tegyen az ember, ha kívül-belül kívánatos japán sportautójában százezer kilométerenként megadja magát az oly különleges Wankel-motor? Ha lehetősége van, kicseréli valami olyan aggregátra, amely megbízható.

Egy piros Mazda RX-8 tulaj ezt egy kicsit meggondolatlanul követte el, amikor úgy határozott, hogy egy 1.4 literes Renault Clio szívet (a hirdetés szerint Twingóból származik, de abban a modellben sosem volt ekkora motor) ültet kedvencébe. Bár lökettérfogatban még egy decivel nagyobb is (az eredeti Wankel csak 1.3 liter hasznos űrtartalommal bír), teljesítményben jócskán, (70 lóerő lévén) 161 lóerővel alul marad az eredeti elgondolással szemben – cserébe még 160 ezer kilométerrel a háta mögött is kifogástalanul üzemel.

Valamit valamiért – gondolhatnánk, de sajnos a megbízhatóság mellett más pozitívum nem szólt a döntés mellett – talán volt otthon elfekvőben egy ilyen négyhengeres. Mindenesetre az autó hirdetője 3500 euróért boldogan megválik az öszvértől, amely egyébként egy jobban felszerelt példánynak számít a DVD-alapú navigációval, tetőablakkal, Bose hifivel. Talán egy nyugdíjas sportoló megtalálhatja benne számításait…

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/