/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (3) |
| Több

A nap képe: Sosem használt Brabus Mercedesek állnak a porban

2016. július 17. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Egy már régebben bezárt pekingi kereskedés előtt állva várja hat darab, egyenként is több tízmillió forintot érő német limuzin az idő múlását. A sosem használt autók sorsa nagy valószínűséggel a kínai törvényeknek köszönhetően alakult ilyen mostohán.

Ha valaki forgalomba szeretné hozni külföldről származó autóját Kínában, azzal nincs nagy gond, leszámítva a komoly papírmunkát és a befizetendő adót, azonban más a helyzet, amikor egy tuningműhely átépít egy létező regisztrációs számú autót. A tuning, mint olyan, ugyanis tiltott dolog az országban, így könnyen lehet, hogy az alábbi – carnewschina által talált – modellek is azért nem kerültek ki a kereskedésből, mert egyszerűen eladhatatlanok voltak legális papírok nélkül.

Ez már csak azért is kár, mert összesen hat darab speciális Brabus S-Mercedesről van szó, közülük öt 50S 4M, egy pedig 60S. Előbbiek meghajtásáról egyenként egy 4.7 literes V8-as aggregát gondoskodik 435 lóerő és 700 Nm társaságában, míg utóbbiba 5.5 literes V12-es benzinmotor került 730 lóerővel és 1100 Newtonméterrel. A kisebb, összkerékhajtású modell ára 2,35 millió jüan (99,4 millió forint) volt 2013-as megjelenésekor, míg a nagyobb 2011-ben 2,29 millió jüanba (96,8 millió forintba) került. Ezek tükrében különösen fájó látni porral belepve, de érintetlenül látni a ritkaságokat.

Pedig tátong egy nagyobb hézag az ottani jogalkotásban is, mert ha egy tuner előbb megveszi, majd úgy alakítja át, végül új regisztrációs számmal könyvelteti el az autót, akkor az egyedi modellként simán kap papírt és már járhatja is Kína útjait.

Arról nem tudni, mi lesz a hat pórul járt modell sorsa, de ha az ottaniak már unják a látványt, párat áthozhatnak szerkesztőségünk elé akár…

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

obsitos
2016-07-17 - 07:50

Túlhajtott árak ezek, ipari romokért !
100 MFt-ért aztán tudnék mit vásárolni , ami sokkal értékállóbb, és az unokák sem szidnának, hogy mekkora kalap sz…t vettem, anno !!!

Eltartó
2016-07-17 - 18:19

Porban?
Se az úttesten, se a járműveken nincs por.
Úgy néznek ki, mintha most jöttek volna ki a mosóból.
Kívül-belül ragyognak.

CPM
2016-07-24 - 15:35

obsitos ! Valami szaros Suzukibol nezve fikazni ilyen autokat bebizonyitja mekkor fing bunko eszed van .


*/