Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: Zombi Citroen C1

2017. november 19. 06:59   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Vannak vad, úgynevezett „rat look” kinézetű autók, melyek a rozsda és a nyersség nyelvén szólnak az utca emberéhez, de itt ez a Citroen C1, amit egyszerűen nem tudunk hova tenni. A durván átalakított négykerekű egykori énjéből már csak a fényszórók maradtak meg.

Bár alapvetően szörnyű, ahogy szerencsétlen francia városi mini kinéz, némi művészet is van abban, ahogy az autó gazdája elérte a kívánt hatást.

Akár egy autós horrorfilmben újjáélesztett főszereplő, úgy fest a Citroen legkisebb modellje, de mégis van benne valami, amiért nem tudjuk utálni. A YouTube My Crap Car sorozatában is helyt kapott csodabogár teljesen gyári állapotában került aktuális gazdájához, aki egyszerűen megunta annak kinézetét, és valami egészen durvát mert álmodni.

Először is megszabadult a tetőtől, a vezető ajtót külön zsanérokra helyezte, így egy mozdulattal eltávolítható lett, 14 collos, szélesített acélfelniket szerelt alá, illetve szó szerint össze-vissza festékszórózta a megmaradt karosszériát.

Természetesen a belső sem maradhatott érintetlenül ,sőt… Még a műszerfalat és a kormány borítását is lebontotta, néhány LEGO alkatrész és egyéb játékok kerültek bele, no meg az 1.2 literes háromhengeres motorra is két turbófeltöltő – bár a teljesítményről nem tudunk – amelyek igencsak feltűnőre sikeredtek.

Az igazán különleges autót dán tulajdonosa egyébként épp eladásra kínálja nem kevesebb mint 35 ezer koronáért (alig mint másfél millió forintért), amely a beleölt munkaórákat figyelembe véve potom összeg – bár jó kérdés, hogy kaphat bizonyos országokban egyáltalán rendszámot…


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Még nem érkezett hozzászólás.

A nap képe

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!